TBMM 28. dönem milletvekilleri listesi 2023 seçimleri sonrası vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oldu. Türkiye’nin son yıllarda en çok katılım sağladığı seçimlerden birisi olan 14 Mayıs seçimleri sona erdi. Seçim sonuçları kesin olarak belli olmasa da sandıkların büyük bir çoğunluğu açıldı. Birçok partiden isim, milletvekili gösterildiği ilin seçim sonuçlarına göre milletvekili olmaya hak kazandı. İşte Resmi olmayan sonuçlara TBMM milletvekilleri listesi 2023!
#28. Dönem MilletvekilleriMHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Feti Yıldız, partilerinin milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Yıldız, "600 adayımız arasından 510'u erkek 90'ı kadın adayımızdır. 26-40 yaş grubu arasından 195 adayımız listelerde yer bulmuştur. 55 yaş grubunda 117 adayımız vardır. 16 engelli de listelerde yer almıştır." ifadelerini kullandı.
#Feti YıldızMalazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlanıyor. Malazgirt Muharebesi Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturur. Bu savaş, Bizans’la yapılan ve Türklere Anadolu’nun kapılarını açan meydan savaşıdır. Peki, Malazgirt Zaferi ne zaman, kaç yılında oldu?
#Malazgirt ZaferiSultan Melikşah, büyük Selçuklu Devletinin hükümdarlarındandır. Dönemin önemli hükümdarlarından biri olması ile bilinmektedir. Bu nedenle Sultan Melikşah dönemi tarih ile uğraşan kişilerce merak edilmektedir. Melikşah dönemi özellikleri nelerdir? Melikşah dönemi savaşları, olayları, alimleri ve Selçuklu devlet sınırları nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Melikşah Dönemi Özellikleri Nelerdir?Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile resmî ziyarette bulunduğu Libya'da görevli Mehmetçik ile bir araya geldi. Bakan Akar, "Terör belasından asil milletimizi kurtarmak için yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık, yapmaya devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar da devam edeceğiz. Şu ana kadar 54 terörist etkisiz hâle getirildi. Bütün mağaralara, inlere girildi" dedi.
#Millî Savunma Bakanı Hulusi AkarUyanış: Büyük Selçuklu dizisini yakından takip edenler Sultan Melikşah’ın ölümüyle ilgili bilgileri merak ediyor. 38 yaşındayken ölen Sultan I. Melikşah Büyük Selçuklu Devleti'nin en önemli hükümdarlarından biridir. Peki, Melikşah ne zaman, nasıl öldü? Melikşah’tan sonra kim sultan oldu?
#Melikşah Ne ZamanSultan Melikşah'ın hayatı Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile gündeme geldi. Büyük Selçuklu Devleti'nde devleti en geniş sınırlarına ulaştırmasıyla tarihi kaynaklarda yer alan Melikşah Babası Sultan Alparslan'ın bir esir tarafından sırtından hançerlenerek şehit edilmesinin ardından tahta geçti. Karahanlılar Han'ının kızı Terken Hatun ile evlenen Sultan Melikşah'ın ölümünden sonra 5 yaşındaki oğlu tahta çıkarıldı. Peki, Melikşah kimdir, nasıl ve ne zaman öldü? İşte, Melikşah'ın hayatı ve çocuklarıyla ilgili merak edilenler.
#Melikşah KimdirBüyük Selçuklu Devleti Hükümdarı Sultan Melikşah, hükümdarlık döneminde devleti en geniş sınırlarına ulaştırmasıyla tarihi kaynaklarda yer alıyor. Anadolu'dan Umman'a Kafkaslar'dan Hindistan önlerine kadar Selçuklu'nun sınırlarını genişleten Melikşah, Gazneli ve Karahanlı devletlerini yenerek, Karahanlı Devleti'nin ikiye ayrılmasında etkili oldu. Karahanlılar Han'ının kızı Terken Hatun ile evlenen Melikşah'ın ölümü ise dikkat çekici oldu. Peki, Sultan Melikşah kimdir ve ne zaman öldü? İşte, Melikşah'ın eşleri, hayatı ve çocuklarıyla ilgili ayrıntılar.
#Melikşah KimdirHasan Sabbah, 1046 ile 1054 yılları arasında İran'ın Kum şehrinde yaşadığı rivayet olunan isimlerdendir. Yemen'in güneyinde hüküm süren Himyeri krallarının soyuna mensup olduğunu kendi kitabı Sergüzeşt-i Seyyidinâ'da anlatan Hasan Sabbah, İran'daki Nizari-İsmaili Devleti'nin kurucusudur. Hasan Sabbah babasının Yemen’den Kûfe’ye göç ettiğini, oradan da Kum’a ve nihayet Rey şehrine geldiğini ve kendisinin de burada doğduğunu kitabında yazmaktadır. Peki, Hasan Sabbah kimdir? İşte, o isim hakkında Diyanet Vakfı'ndan alınan resmi bilgiler
#Hasan SabbahCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronvirüs salgınının Türkiye'de ilk vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden, normalleşme sürecinin başlangıcı sayılan 1 Haziran'a kadar geçen 82 günlük süreçte yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğinde çok sayıda ülke lideri ile telefonda görüştü. Bazı liderlerle birden fazla görüşen Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de telefonda konuştu.
#Cumhurbaşkanı31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yurt genelinde oyların sayımı devam ediyor. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre; şu ana kadar sandıkların %99,01'i açıldı. Kesin olmayan sonuçlara kazanan isimler de belli olmaya başladı. İşte tüm illerimizden gelen son dakika oy oranları ve partilerin son durumu
#Secim2019