İran resmi medyası, Mahsa Amini gösterilerinin ardından ‘Ahlak Polisi’nin lağvedildiğini yalanlarken hükümet yetkilileri çelişkili açıklamalarda bulundu. Aktivistler rejimin bu haberlerle dikkat dağıtmaya çalıştığını savunuyor.
İran İyiliği Emretme ve Kötülükten Sakındırma Merkezi Sözcüsü Ali Hanmuhammedi, ülkede İrşad Devriyeleri olarak adlandıran “ahlak polisliği” uygulamasının son bulduğunu söyledi.
İran’da iki aydan fazla süren protestoların ardından ahlâk polisliği uygulamasına son veriliyor. Yetkililerin ‘isyan’ olarak nitelediği protestolar, Mahsa Amini’nin 16 Eylül’deki ölümünden bu yana ülkeyi kasıp kavuruyordu.
İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyelerinin kaldırıldığını açıkladı. İranlı yetkililerden, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, sosyal medyanın ülke güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.
İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkede internet erişiminin kısıtlanmasını "ihtiyaç" olarak nitelendirdi.
İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, ülkedeki sosyal medya uygulamalarının kapatılabileceğini belirtti.
İran'da yolsuzluktan hüküm giyen ünlü milyarder Babek Zencani hakkında verilen idam kararının zimmetindeki paraları geri vermeden uygulanmayacağını belirtildi.