Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlere girme yeterliliğine sahip olan siyasi partileri belirledi. Ayrıca Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre YSK il ve ilçe seçim kurulları ile Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'nu iki yıl süre ile görev yapmak üzere yeniden oluşturacak.
#SeçimMuhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Ekonomik olarak bir kaosa sürüklenmeye çalışılan ülkemiz kuşatma altına alınmak istemektedir. Bu planlı adımlar her an ülkemize karşı bir saldırı şüphesini de artırmaktadır. Ülkemiz bu kuşatmayı kıracak güçtedir” dedi.
#Muhafazakar Yükseliş PartisiSeçimlere hazırlanan partilere kötü sürpriz var. YSK, 1 Kasım 2015’teki genel seçimlere katılan 29 partiden 21’ine vize vermedi. Buna göre, AK Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, CHP, HDP, MHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi’nin seçime girme hakkı olacak. Ayrıca 1 Kasım 2015’teki seçime katılmayan Hür Dava Partisi de seçimlere katılabilecek. Böylece seçimde toplam 9 parti olacak. Seçime katılamayacak partilerin referandum faaliyetleri de sınırlı olacak. Erken hazırlık, erken seçim iddialarını da akla getirdi.
#GazetehaberleriTürkiye, bugün yani 1 Kasım Pazar günü sandığa gidiyor. Peki vatandaş oyunu nasıl kullanacak? Siyasi partilerin, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlenmişti. Pusulada AK Parti 20, CHP 4, MHP 13, HDP 17'nci sırada yer alacak. İşte siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri... (Oy kullanımı esnasında selfie çekmenin cezası ne kadar, oy verme saatler, dikkat edilmesi gerekenler...)
#Seçim1 Kasım tarihinde yapılacakseçimlerde kullanılacak oy pusulalarında AK Parti 20., CHP 4., MHP 13.,HDP ise 17. sırada yer alacak.Diğer partilerin sırası ise şu şekilde; “Millet Partisi 1. sırada, Vatan Partisi 2. sırada, Genç Parti 3.sırada, Hak ve Adalet Partisi 5. sırada, Merkez Parti 6. sırada, Hak veÖzgürlükler Partisi 7. sırada, Saadet Partisi 8. sırada, Demokratik SolParti 9. sırada, Demokrat Parti 10. sırada, Bağımsız Türkiye Partisi 11.sırada, Anadolu Partisi 12. sırada, Halkın Yükseliş Partisi 14. sırada,Halkın Kurtuluşu Partisi 15. sırada, Liberal Demokrat Parti 16. sırada,Muhafazakar Yükseliş Partisi 18. sırada, Büyük Birlik Partisi 19.sırada, Adalet ve Kalkınma Partisi 20. sırada, Türkiye Komünist Partisi21. sırada, Komünist Partisi 22. sırada, Demokratik Gelişim Partisi 23.sırada, İlk Parti 24. sırada, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve KalkınmaPartisi 25. sırada, Doğru Yol Partisi 26. sırada, Millet ve AdaletPartisi 27. sırada”
#PartilerinAvusturya’da yapılan genel seçimlerde aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) tarihi bir başarı elde etti. Resmi sonuçlara göre FPÖ, oyların yüzde 29.2’sini alarak ilk kez ülkenin en güçlü siyasi partisi oldu. Bu sonuç, 2019 seçimlerine göre yüzde 13’lük bir artış anlamına geliyor.
#AvusturyaBirleşmiş Milletler’in (BM) desteğiyle 143 ülkede yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen son Dünya Mutluluk Raporu’na bakıyorum. Finlandiya 7. kez birinci sırada yer alıyor. Danimarka ikinci, İzlanda üçüncü, İsveç dördüncü, İsrail beşinci sırada. Hollanda, Norveç, Lüksemburg, İsviçre ve Avusturya ilk 10’da. Almanya 24’üncü, Türkiye 98’inci sırada.
#Dünya Mutluluk Raporu