TEMELİ yarım asır önce Bolu’ya bağlı Mudurnu ilçesinde atılan Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu Piliç’in hem kesimhanesi hem de ünlü marka satışa çıkarıldı. İlanla duyurulan satış süreci için istekliler 15 Haziran'a kadar tekliflerini sunabilecek.
#Zuhal DaştanErpiliç'in sahibi Mustafa Ericek tesisin yanışını ağlayarak izledi.Bolu'nun Mudurnu İlçesi'nde bir piliç firmasına ait yapımı yeni tamamlanan kuluçka tesislerinde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri alev alev yanan kuluçka tesislerini söndürmeye çalışıyor. Erpiliç'in sahibi Mustafa Ericek tesisin yanışını ağlayarak izledi.10 bin metrekare üzerine kurulu inşası yeni tamamlanan Kuluçka tesisleri alev alev yanarken, söndürme çalışmalarına Mudurnu, Bolu, Göynük ve Beypazarı belediyelerine ait itfaiye ekipleri, Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ait arazözler ve iş makineleri ile müdahale edildi. İşçiler itfaiye ekiplerine yardımcı olurken, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, fabrikanın sahibi Ericek ailesi söndürme çalışmalarını takip etti. Bir tepeye çıkan Vali Özçimen çalışmaları buradan izledi. (Mutlu YUCA-Koray YILMAZDEMİR)
#HtvhaberTürkiye'nin tavuk denince akla ilk gelen markalarından olan Mudurnu Tavuk tesisleri yeniden hayata dönüyor. 2007 yılında Mudurnu Tavuk markasını satın alan Pak Tavuk, şimdi de tesislerini satın aldı. Artık Mudurnu markası, kendi fabrikasındaki üretimle birlikte raflardaki yerini alacak. Böylece ilçe ekonomisi yeniden hayat bulacak.
Ekonomik krizin ardından dört yıl kadar kapalı kalan, ancak iki yıl önce İlhan Çetinkaya’nın sahibi olduğu İlçem Piliç ve Besicilik tarafından satın alınarak tekrar hayata döndürülen Mudurnu Tavukçuluk, bir kez daha kapısına kilit vurdu. Çabaları sonuçsuz kalan Çetinkaya şirketi, Eskidji Müzayede evi aracılığıyla satıya çıkardı.