1980 darbesi döneminde idama mahkûm olan ancak son anda infazı durdurulan Cumhur Yavuz’un müdahil olma talebi, önceki gün davanın ortadan kaldırılmasına hükmedilen duruşmada kabul edildi. Hürriyet’e konuşan Yavuz, “İdam edilecek 51. kişi olacaktım. Dava bitmiş olabilir ama darbecilere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
#GazetehaberleriBağcılar'daki İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen yüzlerce Sarıyerli, ilçe belediyesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı davaya müdahillik için dilekçe verdi."Sarıyer Mahalleler Birliği"ne öncülüğünde 13 mahalle temsilcisi ve çok sayıda kişi, Sarıyer Belediyesi'nin 2981 Sayılı yasa ile kendilerine verilen gecekondu kapsamındaki yerlerin tapuya çevrilme hakkını kullandırmadığı iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davanın görüldüğü İstanbul İdare Mahkemesi'ne geldi. Davaya müdahil olmak için dilekçe veren grup, "Sarıyer bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı. Grup adına, dilekçeleri mahkemeye sunan temsilcilerden Rumelihisar Mahallesi Yerleşimcileri Dayanışması Kooperatifi Başkanı Hikmet Kaya basın açıklaması yaptı. Kaya açıklamasında Sarıyer Mahalleler Birliği'ne bağlı Çayırbaşı, Derbent, Emirgan, Ferahevler, Kazımkarabekir, Kocataş, Pınar, PTT Evleri, Reşitpaşa, Rumelihisarı, Sarıdağ, Poligon ve İstinye mahalleleri olarak, uzun süreden beri yerleşimlerini hukuki güvenceye kavuşturmak ve İmar Affı Kanunu'ndan doğan haklarını alabilmek için mücadele verdiklerini belirtti. Kaya, "6306 sayılı Afet Yasası'nın 2012 yılında yürürlüğe girmesiyle, 1984 tarihli 2981. sayılı İmar Affı Kanunu 2015 Mayıs ayında yürürlükten kalkıyordu. Bu durum üzerine Mahalleler Birliği olarak 6306 sayılı yasadaki bazı hükümlerin değiştirilmesi yoluyla İmar Affı Kanunu'nun iptalinin ertelenmesi için harekete geçtik. 2015 Mart ayında İstanbul- İzmir- Kocaeli Mahallelerinden oluşan 'Mahalleler Birliği' heyeti İstanbul'da gerçekleştirilen büyük bir uğurlamayla Ankara'ya gidip TBMM'deki siyasi partilerin vekilleriyle görüşmek için yola koyuldular. Ankara'daki görüşmeleri sonucunda 2015 Nisan ayında çıkartılan bir torba yasayla 2981 sayılı İmar Affı Kanunu'nun kaldırılması üç sene (Mayıs 2018'e) ertelendi" dedi. "PLANLARI MECLİSE BİLE SOKMADILAR"Ertelemenin ardından Sarıyer Mahalleler Birliği olarak çalışmalara başlayarak konuyu Sarıyer Belediye Meclisi'ne taşıdıklarının altını çizen Kaya, "Yasanın uygulanabilmesi ve hukuki güvence için gerekli olan İmar Islah Planları'nın yapılması ve yasanın uygulanması konusunda ilçe belediye meclisinden oy birliği ile karar alınmasını sağladık. Bunun üzerine, 2016 yaz aylarından itibaren başlanarak Sarıyer mahallelerinde Islah İmar Planı çalışmaları başladı. Mahalleler düzeyinde hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi'nden geçerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde görüşülmek üzere, Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunuldu. Planları meclise dahi sokmadılar. Bunun üzerine Sarıyer Mahalleler Birliği olarak konuyla ilgili toplu dilekçe verdik. Sarıyer Belediyesi, 'yetersiz/sebepsiz ve de hukuka aykırı' bu işlemin iptali için dava açtı" ifadelerini kullandı. Otobüslerle Sarıyer'den mahkeme binasına gelen mahalleli, açıklamanın ardından geldikleri otobüslerle yine yaşadıkları yerlere döndü.
#SarıyerBağcılar'daki İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen yüzlerce Sarıyerli, ilçe belediyesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı davaya müdahillik için dilekçe verdi. Hurriyet.com.tr'ye konuşan mahalleli ise "Yarım asırdır tapu sorunu yaşıyoruz. Perişan durumdayız. Gidecek başka yerimiz de yok" dedi.
#Sarıyerİzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu ileri sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi. Sanık B.G. "Müfettişler geldiğinde yaşı tutmayan çocukları görmesin diye çocuklar, evi yakın olan kurucumuzun evine götürülürler. Müfettişler gidene kadar orada kalırlar" dedi. Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden önceki oturumunda tutuklu yargılanan okulun kurucusu Yurdagül ve servis şoförü eşi Taner İşgören, tutuksuz sanıklar usta öğretici A.G, servis görevlisi D.K. ve okul müdürü B.G, müştekiler Alperen Sakin'in annesi Buket ve babası Serkan Sakin ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi İlke Erol ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da izledi. Duruşmada İzmir Barosunun davaya müdahillik talebi kabul edildi. Tutuksuz yargılanan anaokulu müdürü B.G, yazılı savunmasının bulunduğu dosyayı mahkeme heyetine iletti. Sanık B.G, olay günü yurt dışında olduğunu ve kurumdaki öğretmenlerden birisini vekil bıraktığını belirterek, şunları anlattı:"Mevzuatımıza, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre personel alımı müdürün değil, kurucunun tasarrufundadır. Onun için kurucu talimat verir. Görevli, diplomasını, sabıka kaydını getirir, bunlara ben bakarım. Eğer mevzuata uygunsa kurucu ve çalışan kişi adına sözleşme hazırlarım. Her ikisini çağırır, sözleşmeyi okuturum, taraflar imzalar, ben de sözleşmenin altına imzalarım. Kendilerine ait olduğuna dair tasdiki yapar, evrakı topluca Milli Eğitim Bakanlığına gönderirim. Oradan da kaymakamlık vasıtasıyla çalışma izni oluru alırız. Servis hostesi D.K. ile ilgili benim bir tasarruf yetkim yok. D.K.'yi ben işe almadım, alındığında da ben onay vermedim. Olaya benim bir katkım, kusurum yoktur. Beraatimi istiyorum." B.G, ifadesinin ardından avukatların sorularını yanıtladı.
#İzmirİzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu ileri sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi. Sanık B.G. "Müfettişler geldiğinde yaşı tutmayan çocukları görmesin diye çocuklar, evi yakın olan kurucumuzun evine götürülürler. Müfettişler gidene kadar orada kalırlar" dedi.
#Yurdagül İşgörenCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davaya müdahillik talebinde bulundu.
#CHP15 Temmuz darbe girişiminin en kritik merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki faaliyetlere ilişkin 486 sanıklı dava dün gergin bir ortamda başladı. ‘Tek tip kıyafet ve idam’ talepli gösterilere sahne olan duruşmaya sanıklar cezaevi bahçesinde yürütülerek getirilirken, en önde ‘sivil imam’ Kemal Batmaz, arkasında ise eski YAŞ üyesi Akın Öztürk yer aldı.
#Gazetehaberleriİstanbul Ticaret Odası, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’nün İstanbul'daki eylemlerini organize eden askerlerin yargılandığı ana davaya müdahillik talebinde bulundu. İTO Başkanı İbrahim Çağlar “Verilecek kararlar, yaşananların ekonomi cephesindeki hesabının sorulabilmesi adına bir ilk olacak ve örnek teşkil edecek” dedi.
#FETÖEski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla başlayan ve devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığında günlerce süren aramalara ilişkin soruşturmada görev yapan hakim ve savcıların yargılandığı davada, Arınç'ın müdahillik talebi kabul edilmedi. Sanıklardan eski hakim arama yapılan yerin 'kozmik oda' olmadığını savundu. Bir müşteki ise "Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, o kadar 'burada devlet sırrı var, buraya girmeyin' dedi. Bunu da mı duymadınız?" diye tepki gösterdi.
#Kozmik OdaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın 2’nci duruşması başladı. O gece çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker, duruşma salonunda, "Oğlumu kim öldürdüyse çıkıp erkek gibi söylesin" dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Baba Nihat Eker ise "Sabaha kadar çatışma bölgesinde 3 bin mermi atılmış. Bunların hepsi yalan söylüyor" dedi.
#Marmaris