Almanya’da 2024 yılında trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı azaldı. Federal İstatistik Dairesi’nin (Destatis) ön verilerine göre, yıl boyunca toplam 2 bin 780 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. Bu rakam, 2023 yılına kıyasla yüzde 2 düşüş anlamına geliyor. 2023’te 2 bin 839 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmişti.
#Almanyaİstanbul Pendik'te trafik tartışmasında motosikletli kuryeye çarparak ağır yaralanmasına sebep olan otomobil sürücüsü Vedat Kızıl, 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Vedat Kızıl ilk ifadesinde, 'Bana, 'Bize vurdun' dediler. Ancak ben kimseye çarpmadığımı söyledim. Daha sonra kurye olan şahıs aracın solundan sağ tarafına geçti ve aracımın sağ aynasını kırdı. Daha sonra benim aracımın önüne atladı. Ben de o anki şokla gazla frenin yerini karıştırdım ve bu kişiye çarptım.' dedi. Motosikletli kurye F.F. olay sonrası sağlık durumunun cinniyetini koruduğunu söylerken yaşadığı korku dolu anları anlattı.
#PendikEyüpsultan’da görevdeyken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Emirhan Aramış için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlendi. Şehit Aramış'ın cenazesi törenin ardından memleketi Balıkesir’e gönderildi. Ayrıca Şehit polis Emirhan Aramış'ın 15 Mart 2024 tarihinde sosyal medya hesabından, 'Birazdan ölürüz belki sen her yazdığımı veda say' şeklinde bir paylaşım yaptığı da ortaya çıktı.
#Emirhan AramışEyüpsultan’da görevdeyken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Emirhan Aramış için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlendi. Şehit Aramış'ın cenazesi törenin ardından memleketi Balıkesir’e gönderildi. Ayrıca Şehit polis Emirhan Aramış'ın 15 Mart 2024 tarihinde sosyal medya hesabından, 'Birazdan ölürüz belki sen her yazdığımı veda say' şeklinde bir paylaşım yaptığı da ortaya çıktı.
#Emirhan AramışEyüpsultan'da Cumartesi akşam saatlerinde görevi başındayken trafk kazası geçiren motosikletli polis memuru Emirhan Aramış hastanede şehit oldu. Şehit polis memuru Aramış için bugün saat 11.30'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlenecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit polis memuru Hasan Eker için sosyal medyada mesaj yayımlayarak acılı ailesine taziye dileklerini iletti.
#İstanbulAntalya Valisi Hulusi Şahin, yılbaşı öncesi gündemde olan kaçak ve sahte alkol operasyonlarına ilişkin rakamları açıkladı. Vali Şahin, "232 bin 955 şişe kaçak içki ve 2 bin 7 litre yine kaçak içki ele geçirildi" dedi. Vali Şahin, “Sadece yılbaşına özel değil, yıl boyu devam ettiriyoruz. Tabii ki bu dönemde daha da artıracağız. Bu hususta emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz ve tarım il müdürlüğümüzün denetim birimleri sadece büfelerde değil, imalathanelerde, otellerde, her yerde denetimlerini yapıyor" diye konuştu.
#ANTALYAAtaşehir'de yolun ortasında duran İETT otobüsüne arkadan gelen kamyonet, kamyonete ise motosikletli kurye çarptı. Çevredekiler, kazada yaralanan kuryenin yardımınakoşup, karton koliden güneşlik yaparak güneşten korumak istedi. İETT otobüsü, kamyonet ve motosikletin karıştığı kaza, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
#AtaşehirAtaşehir'de yolun ortasında duran İETT otobüsüne arkadan gelen kamyonet, kamyonete ise motosikletli kurye çarptı. Çevredekiler, kazada yaralanan kuryenin yardımına koşup, karton koliden güneşlik yaparak güneşten korumak istedi. İETT otobüsü, kamyonet ve motosikletin karıştığı kaza, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
#AtaşehirKaldırımdan giden scooter’lar, iki araç arasına giren motosikletler, geceleri farsız sürüş yapan bisikletliler... Bazıları sanki onlara hiç kural yokmuş gibi kullanıyorlar bu araçları. Oysaki motosikletten elektrikli scooter’a ve bisiklete her biri için kurallar var. Yaz aylarında bu araçların kullanımı artınca herkesin güvenliği için yasal düzenlemeleri tekrar hatırlayalım istedik.
#Hazan Aköz Işıkİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili için yurdun çeşitli illerine giden vatandaşların geri dönüş yolculuklarının başlaması nedeniyle trafik yoğunluğunun tekrar arttığını belirterek, “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım” dedi.
#BursaŞişli'de göreve giden motosikletli polisler kaza yaptı. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Furkan Bor hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Kaza anı kameraya yansıdı.
#ŞehitDenizli'nin Buldan ilçesinde 126 gündür kayıp olarak aranan Ziya Bozkurt'a (47) ait olduğu değerlendirilen kafatası ve kemik parçaları dağda bulundu. Ziya Bozkurt'un trafik kazası geçirdiği belirlenirken, cesedin kazaya neden olan sürücü tarafından atılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
#DenizliDenizli'nin Buldan ilçesinde 126 gündür kayıp olarak aranan Ziya Bozkurt'a (47) ait olduğu değerlendirilen kafatası ve kemik parçaları dağda bulundu. Ziya Bozkurt'un trafik kazası geçirdiği belirlenirken, cesedin kazaya neden olan sürücü tarafından atılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
#Denizliİstanbul'da Oğuzhan Emeç direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosikletinin yol kenarındaki elektrik panosuna çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. İstanbul Teknik Üniversitesi son sınıf öğrenicisi Oğuzhan Emeç'in acı haberini alan sevgilisi Rahel Pekcan'ın sosyal medya paylaşımı yürek burktu. Tiktok fenomeni Rahel Pekcan'ın kazadan önceki gün ise erkek arkadaşı için ördüğü battaniyeyi paylaştığı görüldü.
#İstanbulBeykoz'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosiklet yol kenarındaki elektrik panosuna çarptı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü İstanbul Teknik Üniversitesi son sınıf öğrenicisi Oğuzhan Emeç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
#Trafik KazasıAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı kazaya ilişkin açıklamada bulundu. Tunç, "Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazası sonrası olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldı" dedi.
#Yılmaz TunçYozgat’ta yaşanan, 12 vatandaşımızı kaybettiğimiz, 19’unun da yaralandığı “katliam” gibi kaza hepimizi şüphesiz derinden üzdü. Ve aklıma da şu soruyu düşürdü: Bunca yol yapıldı, hâlâ nasıl olur da böylesi büyük kazalar yaşanır? Türkiye İstatistik Kurumu 2022 verilerine göre trafik kazalarındaki ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 2.5 azalsa da 2011 yılına kıyasla yüzde 36 artmış durumda. Dolayısıyla bu feci kaza tekil bir örnek mi yoksa yapılması gereken başka şeyler var mı sorusu ile eski AK Parti Milletvekili ve 2017’de Toplu Ulaşım Yasa tasarısını Meclis’e getiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama-Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı aradım.
#Yozgat