Motorola haberleri sayfasında Motorola hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1633 Motorola haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Neredeyse beşikteki bebeklerin bile akıllı telefonlarla, tabletlerle oynadığı bir çağda yaşıyoruz. Halbuki yaşı 40 ve üstünde olanlar, cep telefonsuz yılları çok iyi hatırlıyor. Peki her şeyin nasıl başladığını biliyor musunuz?
#Cep TelefonuDünyanın önde gelen telefon üreticilerinden biri olan Motorola, her ne kadar Türkiye'de bulunmuyor olsa da dünya genelinde girdiği pazarlarda adından söz ettiren bir şirket. Son olarak geliştirdiği ekranı katlanabilen telefonu Motorola RAZR 2020 ile dikkat çeken şirket, bakın nasıl görünüyor?
#MotorolaKoronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya evinde salgının geçmesini beklerken, teknoloji üreticileri de salgın nedeniyle bazı önemli kararlara imza atıyor. Bu kapsamda Lenovo ve Motorola, cihazlarında garanti sürelerini uzatma yoluna gidiyor.
#TelefonSamsung ve Huawei'nin bu yılın başlarında dünyaya duyurduğu ekranı katlanabilen telefonları büyük ses getirmiş, akıllı telefonların geleceği gözler önüne serilmişti. Ancak Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X'in dünya genelinde satışa sunulmaması ise ürünlerin teknik sorunları fazlasıyla barındırdığı ve son kullanıcının karşısına çıkmaya hazır olmadığını gösterdi. Motorola ise bir sürpriz yaparak Razr ile eski tasarımını ekranı katlanabilen formuyla tekrar ortaya çıkardı. Ancak Motorola, ilk günden iddialı bir giriş yaptı ve şirket yetkililerine göre ekran defalarca katlanacak; ama kırılmayacak.
#MotorolaMotorola'nın bir dönem oldukça popüler olan telefon serisi RAZR, yıllar sonra telefon pazarına geri dönüyor. Ekranı klavye takımından ayrı olarak açılıp kapanabilen bu telefonlar bu kez yepyeni özelliklerle donatılmış şekilde alıcısına ulaşacak.
#Motorola2000’li yılların başına kadar en popüler kablosuz iletişim kanalı olan çağrı cihazları, Lübnan’daki saldırıların ardından yeniden gündeme geldi. Günümüzde ABD, Rusya gibi ülkelerde sadece sağlık, güvenlik gibi sektörlerde kullanılan bu cihazlar Macaristan, Tayvan, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde siparişe yönelik üretiliyor. Türkiye ise yaklaşık 20 yıl önce bu cihazlara veda etti. Ancak, gizlilik ve güvenlik isteyen Hizbullah gibi gruplar eski cihazları temin ederek kullanmayı sürdürüyor.
#LübnanBarcelona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenen yapay zekâlı robotlar ve uçabilen hava araçları bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz sahnelerin çok uzakta olmadığını gösterdi. Fuar boyunda yapay zekânın günlük hayatımızda neleri değiştirebileceğini yakından deneyimledim. Kahvemi bir robotun elinden alırken başka bir robot ile Türkiye üzerine sohbet ettim. Kendini sevdirmeye çalışan akıllı robot köpekler çok etkileyiciydi.
#RobotTüketici elektroniği şirketleri 2023’te küresel enflasyon ve tedarik krizinin gölgesinde geleceğe dair hazırlıklarının ön gösterimini yaptı. Senenin yıldızı donanımlar değil yazılımlar olurken yapay zekâ artık tüketicilere doğrudan hizmet eder hale geldi. 2024 ise teknoloji devriminin adımlarına hazır. Firmaların yapay zekâyı ürünlerine daha çok entegre edeceği 2024’te; güneş gözlüğü gibi kullanabileceğimiz karma gerçeklik gözlükleri, telefonu tahtından etmeye hazırlanan yaka bilgisayarları, fiyatı ucuzlayan katlanabilir telefonlar, akıllı yüzükler ve 10 dakika şarjla 400 km yapan elektrikli otomobil batarya teknolojileri geliyor.
#TüketiciKablosuz şarj teknolojisi çok uzun zamandır hayatımızda ancak kullanıcıların hayal ettiği o gerçek kablosuz şarj deneyimi halen tam olarak sunulamıyor. İyi haber, bu hep böyle olmayacak. Apple’ın yeni nesil iPhone’larda mıknatıslar ile desteklediği “MagSafe” teknolojisi çok seviliyor ancak her zaman daha kullanışlı bir altyapının hayali kuruluyor. İşte kablosuz şarjda gelecek...
#WhatsappNeredeyse beşikteki bebeklerin bile akıllı telefonlarla, tabletlerle oynadığı bir çağda yaşıyoruz. Halbuki yaşı 40 ve üstünde olanlar, cep telefonsuz yılları çok iyi hatırlıyor. Peki her şeyin nasıl başladığını biliyor musunuz?
#Cep Telefonu2023 Mobil Dünya Kongresi Barselona’da kapılarını açtı. Geleceğin teknolojileri ve yeni cihazlara ev sahipliği yapan kongrede Xiaomi’nin ileri verime sahip “kat hal pili”yle ilgili çalışmaları dikkat çekti. Şirket akıllı telefonlar için hazırladığı 300 W hızlı şarj sistemiyle de ses getirdi. Sistem, beş dakikada yüzde 100 şarja ulaşımı mümkün kılıyor.
#XiaomiTelefonlar teknolojinin ilerlemesi ile gelişerek günümüzde birçok işlevin gerçekleştirildiği modern gereçlerden biri olarak ifade edilmektedir. Kablolu telefonlar ilk çıktıklarında insanlar arası iletişimi sağlaması açısından önemli bir buluş olarak kabul edilmekteydi. Telefonların kablosuz olarak kullanılması ile cep telefonu adı verilen icatlar ortaya çıkmıştır. Martin Cooper cep telefonunu icat eden ilk mucit olarak belirtilmektedir. Peki, Martin Cooper Neyi buldu ya da icat etti? Martin Cooper buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.
#SözlükMurat Menteş, yeni romanı ‘Fink’te, sıkı bir okuru olan eski model Göksenin Yıldırım’ın Hong-Kong’dan Kopenhag’a, Cizre’den Busan’a uzanan bol aksiyonlu hayatını anlatıyor. Menteş, “Göksenin Bey’in hikâyesine inanmayanların, hayatın bize ne kadar çok ok fırlattığına dikkat etmelerini isterim. Bizler bu oklardan kaçma eğilimindeyiz ama yeni kuşak öyle değil. Zaten bu nedenle ‘Fink’i Z Kuşağı’nın seveceğini düşünüyorum.”
#Murat MenteşMERKEZİ Belçika Brüksel’de bulunan Avrupa Acil Çağrı Numarası Birliği (European Emergency Number Association–EENA) insanların sağlığını, yaşam emniyetini ve güvenliğini iyileştirmeye katkıda bulunmayı amaçlayan bir kuruluş. Üyeleri arasında AB parlamenterleri, acil hizmet uzmanları, araştırmacılar, uygulayıcılar, teknoloji üreten firmalar olmak üzere 80 ülkeden bin 500’ün üzerinde kişi bulunuyor. Birlik, ülkelerin ulusal acil çağrı merkezleri, sağlık, emniyet ve kurtarma ekiplerinin acil durumlarda son teknolojik gelişmeler ışığında daha iyi hizmet vermesi, işbirliği ve koordinasyonu için çalışmalar yapıyor, AB’ye raporlar hazırlıyor.
#1Dünyanın neresinde olursanız olun; evinizde veya ofisinizde olup bitenleri akıllı telefonunuz üzerinden takip edebileceğiniz güvenlik kameraları, artık çok daha gelişmiş yeteneklere sahip. Biz bu hafta farklı ihtiyaçlara uygun güvenlik kameraları ve yeni nesil teknolojileri araştırdık.
#GüvenlikAkıllı telefonların geliştirilmesi istenilen en önemli yanları arasında halen pil ömürleri yer alıyor. Hemen herkes akıllı telefonlarını daha uzun süreler boyunca kullanmak istiyor. Ancak mevcut lityum-iyon piller buna çok fazla izin vermiyor. Firmalar lityum-iyon pillerin sınırlarında geziyor ancak daha fazlası için yeni bir pil teknolojisine geçilmesi gerekiyor. Bu tarz yeni bir pil teknoloji de şimdilik ufukta görünmüyor. Teknoloji firmaları son yıllarda, lityum-iyon pillerin sunabildiği çoğu kişiye yetmeyen kullanım sürelerini, kablolu ve kablosuz olarak çalışan hızlı şarj sistemleri ile kapatmaya çalışıyor ve bunda artık inanılmaz iyi hale gelmiş durumdalar. İşte yüksek hızlı, kablosuz, uzaktan ‘gerçek’ kablosuz, ters kablosuz ve diğer yeni nesil şarj yöntemleri ve geleceğin heyecanlandıran şarj teknolojileri...
#GazetehaberleriTelefon dünya tarihinde ki en önemli icatlardan bir tanesidir. Cep telefonları ise ne zaman çıktığı merak konusu olan bir konudur. Cep telefonların hangi tarihte çıktığı ve kim tarafından bulunduğu arama motorlarında devamlı olarak araştırılmaktadır. Son günlerde cep telefonları modelleri ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki ilk cep telefon ne zaman çıktı? İlk cep telefonunu kim buldu ve hangi şirket üretti? Üretilen ilk cep telefonu modelleri nelerdir? İşte ilk cep telefonları ile ilgili tüm detaylar.
#İlk Cep Telefonu Ne Zaman Çıktı?Lenovo, 2021 yılının ilk çeyrek sonuçlarıyla grup cirosunu önceki yıla göre %48 artırarak 15,6 milyar dolar ciro elde etti. Şirket, aynı zamanda yıllık 60 milyar dolar ciroyu aşarak tüm seneyi rekorla kapadı. Türkiye’de de 2020-2021 finansal yılında cirosunu %51 artıran şirket, 2021 yılının ilk çeyreğini de %27, 9 pazar payı ile birinci sırada kapadı.
#Lenovoİnternet ve cep telefonsuz dünyayı hiç tanımamış kuşak bizi sanki masal anlatıyoruz ya da tarih dersi veriyoruz gibi dinliyor. Çoğu ‘disket’in ne olduğunu bile bilmiyor. Bu nesil de elbette teknoloji devrimleri yaşayacak ancak onların yakından şahit olacağı devrim, cep telefonu gibi icatlarla değil, değişen yaşam alışkanlıklarıyla gerçekleşecek.
#Yazar2021 yılında Whatsapp'ın çalışmayacağı telefonlar için yeni detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde 2 milyara yakın kullanıma sahip olan Whatsapp, 2021 yılında bazı telefonlarda hizmet vermeyi durduracak. Güvenlik sebebiyle belirli sürüme kadar destek veren Whatsapp, yeni dönemde bazı cihazlarda aktif olmayacak. İşte, Whatsapp'ın çalışmayacağı Android ve İOS telefonlar
#Whatsapp2021 yılında Whatsapp'ın çalışmayacağı telefonlar için yeni detaylar gündeme gelmeye devam ediyor. Dünya genelinde 2 milyara yakın kullanıma sahip olan Whatsapp, 2021 yılında bazı telefonlarda hizmet vermeyi durduracak. Güvenlik sebebiyle belirli sürüme kadar destek veren Whatsapp, yeni dönemde bazı cihazlarda aktif olmayacak. İşte, Whatsapp'ın çalışmayacağı Android ve İOS telefonlar
#WhatsappFİFA 21 Mobile için geri sayım başladı. Futbolseverlerin tutkulu oyunları arasında yer alan FİFA 21 Mobile, yeni güncellemesi ile erişime açılacak. Her yıl transfer ve oyun modu güncellemesi yapılan FİFA Mobile, 2021 yılına özel modlarla oyunseverlerin erişimine açılacak. Peki, FİFA 21 Mobile ne zaman çıkacak? İşte, o detaylar
#Fifa 21Dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden biri olan Motorola, her ne kadar Türkiye'de bulunmuyor olsa da dünya genelinde girdiği pazarlarda adından söz ettiren bir şirket. Son olarak geliştirdiği ekranı katlanabilen telefonu Motorola RAZR 2020 ile dikkat çeken şirket, bakın nasıl görünüyor?
#MotorolaHer gün yeni bir akıllı telefonun duyurusu yapılıyor. Pek çok marka var ve gerçekten de kullanıcılar için pek çok çözümü bir arada sunuyorlar. Peki gerçekte yeni çıkan telefonlar müthiş yeniliklerle mi geliyor? Yoksa sektör olduğu gibi yerinde mi sayıyor?
#Telefon