Ticaret Bakanlığı'nın kullanılmış cep telefonları ve tabletlerin yenilenerek yeniden satışa sunulması sürecine ilişkin düzenlemesinin ikinci el ekosisteminde kayıt dışılığı önleyeceği ayrıca tüketiciye "güvenli ikinci el" cihaz satın alma imkanı getireceği bildirildi.
#İkinci ElCumhurbaşkanlığı’na taleplerini ileten telekomünikasyon ve bilişim sektörü temsilcileri, Türkiye’de internet değişim noktaları kurulmasını, Dijital Kalkınma Planı yayınlanmasını, Konya’ya veri merkezi kurulmasını ve Bilişim Yüksek Konseyi oluşturulmasını istedi.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sağlık Bakanlığı ile dünyadaki trendleri yakından takip ederek birlikte Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı oluşturduklarını belirterek, "Şu anda yaklaşık olarak 5 milyonun üzerinde indirme miktarı var. Dijitalleşmeyle birlikte bu sayıların daha da artacağına ve faydalarını görebileceğimize inanıyoruz." dedi.
#Hayat Eve SığarHayat Eve Sığar uygulaması nedir, sorusu, uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenip yenilenmesiyle araştırılmaya başlandı. İl il ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk ve risk haritasını gösteren ve yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadale kapsamında hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulama ile vatandaşlar hem kendi sağlıklarını takip edebiliyor hem de çevrelerindeki risk durumunu anlık görebiliyorlar. Peki, Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır nedir? İşte, Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirme linki ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#Hayat Eve SığarMobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nden (m-TOD) yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığı bilgisi verilerek, "Türkiye’nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimizle vatandaşlarımızın yanındayız." açıklamasında bulunuldu.
#KoronavirüsMobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nden (m-TOD) yapılan açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığı bilgisi verilerek, "Türkiye’nin her köşesinde iletişim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için mobil-sabit altyapımız ve dijital servislerimizle vatandaşlarımızın yanındayız." açıklamasında bulunuldu.
#Mobil Telekomünikasyon Operatörleri DerneğiTürkiye’nin en büyük ve köklü teknoloji etkinliği olan Bilişim Zirvesi "DATA TALKS " temasıyla 20-21 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Google, Hitachi, Cisco, SAP Türkiye, HP, Software AG ve Turkcell gibi dünyanın ve Türkiye’nin teknoloji devleri, günümüzde altın değerinde olan verinin paraya nasıl dönüştürülebileceği konusundaki fikirlerini Zirve’de paylaşıyorlar.
#BilişimDünyanın dört bir yanından teknoloji firmaları ve profesyonelleri İstanbul’da Akıllı Şehirler Kongresi’nde buluştu. Kongrede, İstanbul’un teknolojiye ve akıllı şehirlere öncülük etmesi gerektiği vurgulanırken, İstanbul’da metrolarda, toplu mekânlarda ücretsiz internet hizmeti sunulacağı müjdesi verildi.
#GazetehaberleriEricsson, Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğunda yaptığı önemli atılımları nasıl destekliyor? Türkiye'nin devam eden dijitalleşmesinde araştırma ve geliştirme nasıl bir rol oynuyor? Ericsson'ın Türkiye'nin dijital geleceğine yönelik kısa vadeli planları neler? Bu kapsamda Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu.
#EricssonTürksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen şartların ve teknolojinin uydu operatörleriyle çalışmayı cazip kıldığını belirterek, "Müşterilerimize global bir servis sunmak için bölgesel ve küresel uydu operatörleriyle iş birliğine açığız." dedi.
#TürksatEY’nin “Telekomünikasyon Operatörleri için En Büyük 10 Risk” raporuna göre; yeni nesil mobil telekomünikasyon hizmeti 5G’ye hazırlanan şirketler dijital hizmetlere odaklanıyor. Veri koruma düzenlemeleri ile birlikte artan güvenlik gereksinimleri ve dijital alanda oluşan yetenek açığı şirketlerin yaklaşımlarını değiştirmelerini gerektiren riskleri oluşturuyor. Telekomünikasyon şirketlerinin harcamaları 5G, düşük güçlü geniş alan şebekesi ve gigabayt fiber gibi yeni ağ yatırımlarına odaklanmaları ile artış gösteriyor.
#5GHuawei CEO’su Eric Xu, İngiltere’de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemde yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Eric Xu, şirketin yazılım mühendisliği yeteneklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge operasyonları, Siber Güvenlik ve ABD özelinde yaşanan sorunları değerlendirdi.
#HuaweiTürk Telekom’un araştırma geliştirme iştiraki Argela’nın Silikon Vadisi merkezli şirketi Netsia, dünyanın en büyük iletişim operatörlerine geliştirdiği teknolojileri ihraç etmeye başladı. Argela’nın Telekom Çözümlerinden Sorumlu Genel Müdürü Selim Sarper, “Şampiyonlar ligi seviyesindeyiz. Türk mühendisliğini dünyanın hizmetine sunduk” dedi.
#Türk TelekomBThaber tarafından yapılan Türkiye’nin önde gelen 500 Bilişim Şirketi Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Teknolojileri sektörlerinin zirvedeki ilk 5 şirketinin açıklandığı organizasyonda; Bilgi Teknolojileri şirketleri arasında liderliği geçen sene olduğu gibi bu sene de İndeks Bilgisayar alırken; İletişim Teknolojileri şirketleri sıralamasında da zirve yine Türk Telekom’un oldu.
#Bilişim 500 ÖdülleriAraştırma şirketlerinden MarketsandMarkets, SMS filtreleme pazarı ile ilgili 2022’ye kadar gerçekleşecek tahminlerini yayınladı. Aralarında Türkiye’den Defne Telekomünikasyon’un da yer aldığı beş kıtadan SMS güvenlik duvarı pazarındaki kilit oyuncuların pazardaki tecrübelerinin ve çözümlerinin incelendiği rapora göre 2022 yılına kadar pazarın büyüklüğü 2 milyar 820 milyon Dolara ulaşacak.
#Defne TelekomünikasyonHuawei, İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi 2017'de (MWC 2017) “Daha İyi Bağlantılı Bir Dünya İçin Açık Yollar” teması altında açılış konuşmaları, sanayi forumları ürün lansmanları da dahil olmak üzere bir dizi etkinlik düzenledi.
#HuaweiMobil iletişim dünyasının son teknolojisi olarak hali hazırda uygulamada olan 4.5G’nin Türkiye’de hayata geçmesine sayılı günler kaldı. GSM şirketleri yoğun bir şekilde 4.5G teknolojisini tanıtmaya çalışıyor. Gelin biz de tüketici tarafında neler yaşayacağız beraber incelemeye çalışalım.
#4.5GŞu anda akıllı telefon ve tabletlerimizde kullandığımız internet bağlantısına göre en az 10 kat daha fazla hız sunması beklenen 4.5G için geri sayım başladı. Bu yeni mobil iletişim teknolojisi Türkiye’de bulunan ve bir çok kez tartışma kosunu olan baz istasyonu sayısını 3 yılda 100 binden 130 bine çıkarması bekleniyor.
#Telekomünikasyon Ve Enerji Hizmetleri Tüketici Hakları Ve Sektörel Araştırmalar Derneği