e-Devlet üzerinden birçok işlemi oldukça kolay ve pratik bir yolla halledebilirsiniz. Kurulduğu günden itibaren milyonlarca vatandaşın işlerini kolaylaştıran e-Devlet kapısı yeniliklerle gelmeye devam ediyor. e-Devlet üzerinden e-bordro takibi yapabilir ve maaş gelirinizi düzenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Peki, e-Devlet üzerinden başka hangi işlemleri yapabilirim?
#E Devlete-Devlet girişi nasıl yapılır sorusu yüz binlerce vatandaş tarafından en çok aranan ve sorgulanan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. e-Devlet sistemi vatandaşlara iki binin üzerinde hizmete erişim imkanı sağlıyor. e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra istenilen hizmet ile ilgili olarak işlemler gerçekleştirilebiliyor. Peki, e-Devlet girişi nasıl yapılır? e-Devlet şifresi nasıl alınır?
#E- Devlet2008 senesinde e-Devlet kapısı sisteminin hayata geçirilmesiyle beraber kamu kurumlarıyla alakalı tüm online hizmetler tek bir sayfa üzerinden hizmete sunulmaya başlandı. e-Devlet sistemi üzerinden hizmet veren kurumlardan biri de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’dur. Peki, e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet ile mobil hat sorgulaması nasıl gerçekleştirilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...
#İmeiE-devlet üzerinden 198 adet kamu kuruluşunun 1307 hizmetine erişmeniz mümkündür. 24.5 milyon aktif kullanıcısı olan bu sistem tüm vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Peki, e-Devlet sisteminde kullanıcıların en çok kullandığı hizmetler hangileri?
#E Devlet- TÜKODER Eskişehir Şubesi Başkanı Özalp: - "Vatandaşlardan, haberleri olmadan adlarına GSM hattı ve cep telefonu alındığı yönünde şikayetler alıyoruz'' - "Tüketicilerimiz, üzerlerine kayıtlı hat olup olmadığını, cep telefonu alınıp alınmadığını e-Devlet şifresi alarak 'mobil hat sorgulama' kısmına girip sık sık kontrol etsin"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladık. Kısmi olarak test ve sertifikasyon çalışmaları tamamlandı. Proje 2023 yılı Nisan ayında tamamlandığında seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecek" dedi.
#Adil KaraismailoğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladık. Kısmi olarak test ve sertifikasyon çalışmaları tamamlandı. Proje 2023 yılı Nisan ayında tamamlandığında seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecek" dedi.
#Adil KaraismailoğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, e-Devlet Kapısı'nda 45 milyon olarak planlanan bu yılki kullanıcı sayısı hedefinin bir yıl öncesinden yakalandığını belirterek, "2023 hedefimizi 53 milyon kullanıcıya 893 farklı kurum hizmetinin sunulması olarak belirledik." dedi.
#E-DevletUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "e-Devlet'te bu yıl sonu itibarıyla 45 milyon olarak hedeflenen kullanıcı sayısını daha 2019 sonunda aştık. Bugün itibarıyla e-Devlet Kapısı'nda kullanıcı sayısı 45 milyon 72 bin 811 kişiye ulaştı. 2023 hedefimizi 53 milyon kullanıcıya 893 farklı kurum hizmetinin sunulması olarak belirledik" dedi.
#E-DevletKamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) şikayette bulunan bir vatandaşın bilgisi dışında üzerine kayıtlı 10 GSM hattı numarası çıktı. KDK, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) bayilerin mevzuat dışı faaliyetlerine caydırıcı nitelikte cezalar getirilmesi için tavsiye kararı verdi.
#GSMUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, elektronik haberleşmede abonelik sözleşmelerinin dijital ortamda yapılmasını sağlayacak düzenlemenin tamamlandığını belirterek, "Vatandaşlarımız artık bayilere gitmeden internete ulaşabilecekleri her noktadan ve her saatte mobil abonelik sözleşmesi yapabilecek." dedi.
#TelefonUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Teknolojik gelişmelerin vatandaşlara sağlayacağı kolaylıklar ve sektör temsilcilerinin talepleri dikkate alınarak elektronik haberleşmeye ilişkin abonelik sözleşmeleri, artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek" dedi.
#Cep Telefonu HatlarıSeçmenler, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimle ilgili araştırmalarına devam ediyor. Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Seçimlere kısa bir süre kala, 'Nerede oy kullanacağım?' ve 'Hangi sandıkta oy kullanacağım?' gibi soruların yanıtı internetten araştırılıyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...
#Hangi Sandıkta Oy Kullanacağım?Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına giderek, 5 yıl boyunca görev alacak mahalli idarecilerini seçecek. Söz konusu seçimlere yaklaşık 3 haftalık bir süre kalırken, hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacağını merak eden milyonlarca seçmen, YSK'nın aktif hale getirdiği seçmen sorgulama sistemi hakkında araştırma yapıyor. Peki, YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır?
#YSK Seçmen SorgulamaE-Devlet sisteminde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir sorgulama ekranının daha olduğu ortaya çıktı. Telefon, internet ve TV abonelikleri ile ilgili geçmiş yıllara ait borcun yanı sıra yapılan fazla ve hatalı ödemelerden kaynaklı ortaya çıkan alacaklar da görülebiliyor. Alacak çıkması halinde ise paylaşılan hesap numarasına 15 gün içinde söz konusu ödeme gerçekleştiriliyor.
#E-Devlet