MİT Başkanı Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı MİT'in kuruluşunun 97’inci yıldönümü etkinliğinde konuştu. Kalın, Milli İstihbarat Akademisi’nin kurulacağını da kamuoyuyla paylaştı. MİT akademisi başvuru şartları ile ilgili araştırmalar da bu gelişmeyle beraber artışa geçti. Kalın konuyla ilgili olarak, “Türkiye'nin istihbarat teorisi üzerinde söz sahibi olması amacıyla Milli İstihbarat Akademisi'nin kuruluşunu ilan etmekten memnuniyet duyuyorum.” ifadelerine yer verdi. Peki, MİT akademisi nedir, nerede kuruluyor, kimler başvurabilir?
#MİT AkademisiMilli İstihbarat Akademisi (MİA), haziran ayında kapılarını yüksek lisans öğrencilerine açıyor. Akademi Başkanı Prof. Dr. Talha Köse, “Burada ajan yetiştirmeyeceğiz, akademik eğitim vereceğiz” dedi.
#Milli İstihbarat AkademisiMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın dün açılışını gerçekleştirdiklerini duyurduğu Milli İstihbarat Akademisi, 6 Ocak tarihi itibarıyla faaliyetine başladı. Akademi, 2024 yılı güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci almaya başlayacak. Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve başvuru koşullarını karşılayanlar Akademi’deki lisansüstü programlara başvurabilecek.
#MİTİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İkinci Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "En iyi ses analizini yapacaksınız dedik, muhteşem bir program ortaya koydular. 'Yüz tanımada sizi kimse geçmeyecek' dedik. Şu anda bizim yüz tanıma programımız var. Amerika da dahil olmak üzere kimsenin bunun yanından geçtiğini düşünmüyorum. Bize de yakın zamana kadar çok yüz tanıma programı getirdiler. Bizim arkadaşlarımızın yaptıklarını geçebilen daha yüz tanıma programı görmedim" dedi.
#İçişleri Bakanı Süleyman Soylu- Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi araştırma görevlileri Eda ve Emre Özyılmaz çifti, felçli hastaların günlük yaşamda kullanılan bazı nesneleri kontrol etmeyi başarmaları için beyne yerleştirilecek çip üretti - Özyılmaz çiftinin Amerika San Dieogo State Üniversitesi'nde ürettikleri çipten kobay fareleri üzerinde yapılan deneyde olumlu sonuç alındığı bildirildi - Eda Özyılmaz: "Ürettiğimiz çip felç nedeniyle beynin bağlantı sağlayamadığı sinir iletişimi görevini yerine getirerek hareket edemeyen bölgenin yeniden hareket edebilir hale gelmesini sağlıyor"
Hukuk uyuşmazlıklarının “arabuluculuk” yoluyla çözümünü düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Geçici maddelerle birlikte 39 maddeden oluşan tasarı, yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi. Mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip hukuk fakültesi mezunu olanlar, arabuluculuk eğitimini tamamlayanlar arabulucu olabilecek.