Çok sayıda paketli üründe yer alan mısır şurubunun birçok hastalığa neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Haluk Saçaklı, “Mısır nişastasındaki fruktoz bağımlılık yapar ve tokluk hissiyatı uyandırmaz. Hızlı bir şekilde yağa dönüşür ve karaciğerden damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden olur” dedi.
#Glikozun ZararlarıTürkiye'de, çeşitli kurum ve kuruluşlarca yürütülen çalışmalar sayesinde kişi başına tüketilen tuz miktarının azaldığı ve geçen yıl tuzdan 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandığı bildirildi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: "Sağlıklı yaşam için bir kişinin günlük tuz tüketim miktarının 6 gram olması lazım ancak bizde 18 gram tüketiliyordu. Devletin yaptığı kampanya ile bu miktar 15 grama düşürüldü. Bunun sonucunda da geçen yıl 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandı. Bu rakam, Türkiye'de diyalize giren 62 bin kişinin masrafını karşıladı"
#Tuz