Patlamış mısır, film keyiflerinin olmazsa olmazı, arkadaş sohbetlerinin eğlenceli atıştırmalığıdır. Ancak basit gibi dursa da patlamış mısır yapmak ayrı bir hüner ister. Hele ki ısıyı ve yağını ayarlayamadıysanız işte o zaman hüsrana dönüşebilir. Peki en güzel mısır nasıl patlatılır diye merak ediyorsanız, gelin patlamış mısır yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
#Patlamış MısırHem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık olan patlamış mısır, birkaç basit püf noktası sayesinde evde kolayca yapılabilir. Yeter ki doğru mısırı seçmiş olun. Sizin için evde hiç firesiz mısır patlatabilmenizi sağlayacak bir tarif hazırladık. Üstelik ihtiyacınız olan sadece bir tencere ve bir ocak. Hazırsanız başlayalım…
#Patlamış MısırPatlamış mısır kadar güzel ne var? Doğru pişirildiğinde çok lezzetli ve keyif verici aynı zamanda da çok düşük kalorili olan bu atıştırmalık o kadar seviliyor ki 19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü olarak kutlanıyor. Biz de bugünü nefis patlamış mısırlar eşliğinde geçirmek isteyenler için nefis ipuçları hazırladık. Mısır patlatmanın püf noktaları nelerdir? Mısır patlatırken nelere dikkat edilmeli? Hangi mısır daha iyi patlar? Hangi tencereler mısır patlatmak için uygun? Hangi yağlar tercih edilmeli? İşte çıtır çıtır patlamış mısır keyfi için bilmeniz gereken her şey…
#Patlamış Mısır Nasıl YapılırBugün 24 Nisan. Bugünü “Ermeni Soykırımını Anma Günü” ilan etmişler. Diasporanın birkaç yüz bin oyunu almak uğruna, Fransız politikacılar, değil Türkler’den nefreti körüklemeyi, babasını bile satar alimallah! Boşverin, Çetin Usta’nın dediği gibi “enseyi karartmayın” ve dönüp Ermeni komşunuza, Rum balıkçınıza, Yahudi arkadaşınıza daha bir sıkı sarılın bugün.