Yaşar Üniversitesi, 2020-2022 döneminde TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimcilik Programı (BIGG) kapsamında ODTÜ Teknokent’le paydaş oldu. Bu kapsamda Yaşar Üniversitesi’ne başvuran 13 girişimci ekibe TÜBİTAK tarafından 2 milyon 600 bin TL hibe desteği sağlandı.
#Yaşar ÜniversitesiTÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişimcilik (BİGG) Destekleme Programı’nın Türkiye çapındaki 23 uygulayıcı kuruluşundan biri olan Yaşar Üniversitesi BİGG-Y, 2019/2. Dönemi’ni 5 projesine destek alarak başarıyla kapattı. Bilgi Teknolojileri ve Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve BİGG-Y Proje Yürütücüsü Ayşe Şen, 11 girişimci ekibin projelerinin TÜBİTAK’a gönderildiğini belirterek, “Bu 11 projeden 5 tanesi, TÜBİTAK’tan tamamı geri ödemesiz 200’er bin TL’lik destek kazandı” dedi.
#Yaşar ÜniversitesiYeni bölüm ve programlarıyla TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 2017’de 10 sıra birden yükselen Yaşar Üniversitesi, Stanford, MIT, Cambridge, Carnegie Mellon, Greenwich gibi dünyanın prestijli üniversitelerinden akademisyenleri bünyesine katarak kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.
#Yaşar ÜniversitesiMüzik bölümü öğrencisi Anton Trofimov ile eğitmeni Aşkın Usta, geçmişi 500 yıl öncesine dayanan Klasik Batı müziğinin tahta üflemeli sazı fagot için devrim niteliğinde bir tasarım gerçekleştirdi. Tasarım ve imalat süreçlerinde ileri teknolojiden faydalanılan yeni ‘es borusu’ tasarımı sayesinde; 500 yıldır akort edilemeyen fagot, artık gerçek anlamda diğer çalgılarda olduğu gibi akort edilebilir hale geldi.
#AkortYaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Ali Selek ve İlker Işık, elini ve ayağını kullanamayan felçli hastalar için beyin dalgalarını algılayan sensörlü kontrol sistemiyle çalışan tekerlekli sandalye projesi geliştirdi.
#İzmirİZMİR’deki Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ali Selek ve İlker Işık, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi İbrahim Ertok ile Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz Çağıran, mobil cihazlarla internet üzerinden kontrol edilebilen akıllı priz geliştirdi.
#İzmirYaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Oral ve ekibinin, görme engelli arkadaşlarının yaşadığı problemlerden yola çıkarak onların yaşamını kolaylaştırmak için tasarladığı ‘Sanal gözler’ isimli akıllı asistan sistemi, TÜBİTAK’tan 200 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı. Görme engellilerin dijital gözü olması hedeflenen projede; trafik ışıklarının durumunu bildirmekten yüz tanımaya, para tanımadan yazıları okumaya kadar birçok özellik var.
#Görme EngellilerYaşar Üniversitesi öğrencisi Batuhan Göbekli ve Yunus Sandıkcı, ekip arkadaşlarıyla birlikte, ’Asla yalnız yemek yemeyin’ sloganıyla tasarladıkları Bi’tabak isimli girişimlerini, Üniversitenin Kuluçka Merkezi Minerva’da hayata geçirdi. Genç girişimciler, ’yeni nesil sosyal sofra’ olarak tanımladıkları uygulamaları ile birbirini hiç tanımayan insanları aynı sofrada buluşturup tanıştırarak sosyalleşmelerini sağlamayı amaçlıyor.
#Bi'tabak