DÜNYADA ilk ve tek olan ASC mikrokürecik teknolojisiyle oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı modeli tasarlayan ve patentini alan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, geliştirdikleri yerli Kovid aşısıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Mikrokürecik AşıBoğaziçi Üniversitesi bilim insanlarının patentini aldığı dünyada ilk ve tek olan ASC mikrokürecik teknolojisiyle oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı modelinde çok önemli bir gelişme yaşandı. ‘Mikrokürecik aşısı’nda ilk insan deneylerinin yaz başında başlayacağı öğrenildi.
#Boğaziçi ÜniversitesiBoğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören koronavirüs aşısı çalışmalarında, "Bir takım hücre deneylerinde başarılı olduk. Yakında da hayvan deneylerine geçeceğiz" dedi.
#İstanbulKoronavirüs aşısı ile ilgili Türk araştırmacılardan önemli bir açıklama geldi. Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören, aşı çalışmalarına ilişkin tarih verdi. Özören, "Projede ikinci ayın sonunda planladığımız şeyleri 1 ayda yapmış olduk. Yakında da hücre ve hayvan deneylerine başlıyoruz. Haziran başında hayvan deneylerine başlamak istiyoruz. En iyi ihtimalle Eylül 2021'de aşı adayının hazır olduğu Faz-3'e gelmiş oluruz" dedi.
#KoronavirüsBoğaziçi Üniversitesi tarafından geliştirilen ‘Dayanıklı Aşı Taşıyıcı Protein Mikrokürecik Teknolojisi’, Çin Patent Ofisi’nden patent aldı. Türk bilim insanları tarafından geliştirilen ve ASC proteini Mikrokürecikleri’nden oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı taşıyıcı teknolojisi Avrupa Patent Ofisi, Japonya ve ABD’den de patent almıştı.
#Boğaziçi Üniversitesi