ABD’de bir kedi, Utah’taki evinden kilometrelerce ötedeki California eyaletine yanlışlıkla girdiği bir kargo kolisinde seyahat etti. Bir hafta boyunca kutu içinde seyahat eden kedi aç ve susuz kalmasına rağmen iyi durumda.
#ABDCan dostlara ‘çip’ uygulamasında korkulan oluyor. Hayvan sahipleri, 31 Aralık gecesi dolan süreye rağmen çip taktırmadıkları evcil hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı. Her Eve Bir Pati Derneği Başkanı Emre Demir, “Normal aylarda bizim bahçemize 20-30 dostumuz gelirken, şu anda 80-90’lara dayandı” dedi.
#Çip UygulamasıKısa ya da uzun bir süreliğine evden uzaklaştınız, kedinizin gündelik ihtiyaçlarını karşılaması, onun bakımını yapması için bir arkadaşınız ya da tanıdığınızdan yardım istediniz. Bu süre sona erince eve dönüş yolunda siz de kedinizin size nasıl tepki vereceğini merak ediyor musunuz? Küskün mü davranacak yoksa olanları yaşanmamış mı sayacak? Ya da zaten bütün bunlar onun hiç umurunda değil mi? Esasında onun üzülmemiş olmasını dilemek açısından, bunları hiç umursamamış olması en doğru senaryo. Ama o zaman aramızda kurduğumuzu sandığımız bağ ne olacak? Boşuna mı yaşandı her şey yani?
#KediTehlikeli olduğu gerekçesiyle kısırlaştırılması zorunlu köpek ırklarıyla ilgili (Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Amerikan Staffordshire Terrier, Amerikan Bully, Japanese Tosa ve Fila Brasileiro) belirsizlik ve kafa karışıklıkları hayli fazla.
#BursaGuardian gazetesi okuyucularından muhteşem bir şey istemiş. Gelen cevaplar nefis. O nedenle bir kısmını paylaşmadan edemeyeceğim. Sizden de benzer hikâyeleriniz varsa onları rica edeceğim. İnsanların hayatlarını paylaştıkları hayvanların anısına bu kadar saygı duymalarını hayranlıkla izliyorum.
#KediAnkara’da evlerde beslenen kedi, köpek ve gelinciklere uygulanacak mikroçip sayesinde, hem hayvanlar kaybolmaları durumunda sahipleri tarafından kolaylıkla bulunabilecek hem de hayvanları sokağa terk eden kişiler tespit edilerek ceza uygulanabilecek.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUGenetik kodumuzun değiştirilmesinden, milyonlarca kişinin bedenine mikroçip yerleştirilmesine ve hatta aşıların içinde cenin dokusu olduğuna kadar birçok söylenti ‘kulaktan kulağa’ yayılıyor. Hele de sosyal medyada iddiaların alıcısı çok! Oysa tüm bu iddialar bilimsellikten çok uzakta. Yükselen aşı karşıtlığı trendini, aşıların içinde ne olup olmadığını, neye inanıp inanmamak gerektiğini uzmanlara sordum. İşte yanıtı...
#YAZARHarvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitisü (MIT) Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Toner, kanserin erken teşhisi için geliştirdikleri mikroçipe ilişkin, "İkinci jenerasyon mikroçipin daha geniş çaplı denenmesi için çalışmalarımız var. Bugün test edilebilmesi için onbinlerce mikroçip yapmamız artık mümkün" dedi.
Kanser tedavisini ‘büyük ölçüde imkansızlaştıran’ serseri kanser hücrelerine karşı, bugüne kadarki en hassas test geliştirildi. Milyarlarca hücre arasında kanserli tek hücreyi dahi bulabilecek hassasiyetteki test sayesinde, özellikle göğüs, prostat, kolon ve akciğer gibi kanser tipleriyle mücadelede çığır açılacak.