Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Her biri yaklaşık 7-8 ton ağırlığındaki büyük taş blokların işlenip üst üste konmasıyla yapılmış devasa heykeller... Gündoğumu ve günbatımının en güzel hali... Adıyaman’a gidip dünyanın 8’inci harikası Nemrut’a çıktık, güneşin batışının tadını çıkardık.
#SeyahatUluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları Festivali, Adıyaman’ı bir açık hava mutfağına dönüştürdü. Festivalin en dikkat çeken isimlerinden biri de Lübnan, Çin, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde katıldığı yemek yarışmalarından 13 altın madalyayla dönen çiğköfte ustası Sait Önder oldu.
#NemrutMeyir çorbası, yapımı yöreden yöreye değişen leziz bir yoğurtlu çorba. Mardin, Adıyaman ve Diyarbakır mutfağında karşılaştığımız meyir çorbası, yaz aylarında soğuk olarak da tüketilebiliyor. Peki meyir çorbası nasıl yapılır? İşte meyir çorbası tarifi...
#Meyir Çorbasıİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 6 Mayıs Çarşamba iftar menüsü...
#İftara Ne Pişirsem