Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayınlandı mı sorusunun yanıtı, son durum gelişmeleriyle gündemde yer alıyor. Öğretmenlere uzman ve başöğretmenlik gibi unvanlar sağlayan ve öğretmenlerin kariyer basamaklarını ve eğitim sisteminde yapısal değişiklikleri kapsayan bir düzenleme olan Öğretmenlik Meslek Kanunu, ilgili görüşmeler sonucu geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Teklifte Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak 'Milli Eğitim Akademisi' de kurulacak. Öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde belirlenen teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi, Milli Eğitim Akademisi tarafından verilecek. Ayrıca kanunla yöneticilerin ödev ve sorumlulukları da düzenleniyor. Peki ÖMK Resmi Gazete'de yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi? İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği...
#Öğretmen Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu'nun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından yürürlüğe gireceği tarih ile beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu kabul edildi. Buna göre Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen ünvanı için başvurabilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi mi, Resmi Gazete'de yayımlandı mı? soruları da gündeme geldi. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 15 Ekim Resmi Gazete kararları.
#Resmi Gazete KararlarıÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri 2024 ve içeriği TBMM'de kabul edilmesinin ardından gündemde yer alıyor. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması öngörülüyor. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek. Ayrıca Meslek Kanunu Maddelerine göre, öğretmenlik, genel kültür, özel alan eğitimi ve öğretmenlik meslek bilgisi bakımından hazırlığı gerektiren özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Öğretmenlerin mali ve sosyal haklarında ne gibi değişikliklerin olacağını merak edenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği nedir? sorusunun yanıtına yoğunlaşırken, Genel Kurulda kabul edilen önerge ile öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde yapılacak ödemede iyileştirmeye gidildi. Öte yandan Meclis'te kabul edilen kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Öte yandan konuyla ilgili Bakan Tekin'den de açıklama geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, nedir? İşte, maddeleri ve taslak metni hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na göre öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kurulacak. Öğretmenlik ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Teklifte öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi maddesi yer alıyor. Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, yürürlüğe girdi mi? İşte, ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeyle gündeme geldi. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi'nin ikinci bölümü üzerindeki maddeler Meclis'te değerlendirildi. TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 3 maddesi daha kabul edildi. Genel Kurul'da kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Öte yandan öğretmenlere rotasyon düzenlemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasına yönelik iddialar daha önce kamuoyuna yansımıştı. Peki, öğretmenlere rotasyon gelecek mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, içeriği nedir? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Mesleği Kanunu MaddeleriMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Bahçeli, "Savaşın sadece Orta Doğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılmaktadır. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. Bölgesel savaş çıkmıştır." dedi.
#MHPTBMM açılış tarihi için beklenen gün geldi. 2024 Meclis yeni dönem açılış tarihi 2024 belli oldu. TBMM Genel Kurulu, 30 Temmuz'da tatile girdi. Genel Kurul'da son olarak sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşüldü ve kabul edildi. Ardından da çalışmalara 2 aylık ara verildi. Verilen aranın ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın mesai hızla başlayacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu, 9. Yargı Paketi, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında kanuni düzenlemeler gerektiren reformlar gündeme gelmesi gereken konular arasında yer alıyor. Peki Meclis ne zaman açılıyor, Ekim'in kaçında? Yeni dönem TBMM gündem konuları neler? İşte ayrıntılar...
#Meclis Ne Zaman AçılacakOkullarda geçen eğitim öğretim yılı boyunca öğretmen cinayetine varan şiddet olayları yaşanmıştı. Bu yıl da eğitim öğretimin ilk haftasında Türkiye’nin farklı illerinden 3 öğretmen yine şiddet mağduru oldu. Uzmanlar, Hürriyet’e bu durumun nedenlerini ve çözüm önerilerini anlattı.
#EğitimMeclis açılış tarihi 2024, Ağustos ayı sonuna yaklaşırken gündemde yer aldı. 9. Yargı Paketi, sokak hayvanları kanunu, öğretmenlik meslek kanunu gibi ekonomiyi ve sosyal hayatı ilgilendiren çalışmaların ardından TBMM tatile girdi. Resmi Gazete'de yer alan karara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ekim ayında mesaiye başlayacak. TBMM yeni yasama döneminde ekonomi ve sosyal alanda önemli çalışmalar gündeme gelecek. Peki, TBMM ne zaman açılacak? Meclis 29. Yasama Dönemi açılış tarihi ne zaman? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Meclis Açılış TarihiMeclis açılış tarihi 2024, ağustos ayı devam ederken gündemde yer aldı. 9. Yargı Paketi, sokak hayvanları kanunu, öğretmenlik meslek kanunu gibi ekonomiyi ve sosyal hayatı ilgilendiren çalışmaların ardından TBMM tatile girdi. Resmi Gazete'de yer alan karara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ekim ayında mesaiye başlayacak. TBMM yeni yasama döneminde ekonomi ve sosyal alanda önemli çalışmalar gündeme gelecek. Peki, TBMM ne zaman açılacak? Meclis 29. Yasama Dönemi açılış tarihi ne zaman? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Meclis Açılış TarihiÖğretmenlik meslek kanunu taslağı son gelişmeler 2024, Meclis'te devam eden çalışmalar ile takip ediliyor. Gelen son bilgiye göre geçen hafta 22 maddesi kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri ertelendi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Teklif, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, öğretmenlik meslek kanunu Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak, maddeleri neler? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı son durum gelişmeleri 17 Temmuz 2024 tarihinde takip ediliyor. Meclis'te ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken, kamuoyunun gündeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine gözler çevrildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Taslağa göre Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi maddeleri kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri ve içeriği neler? İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu son dakika haberleri.
#Öğretmenlik Meslek KanunuAK Parti’nin kapalı grup toplantısının ardından imzaya açılan “sahipsiz sokak hayvanları” düzenlemesinde milletvekilleri ikiye bölündü. Bazı vekiller ‘uyutma’ seçeneğine “sorunun çözümü için tek çare” olarak bakarken, bazıları ise buna itiraz etti.
#AK PartiÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Yapılan görüşmeler ile birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklife göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Gözler şimdi Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 maddelerinde. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ne zaman çıkacak, içeriği neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği yakından takip ediliyor. Genel Kurul, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'e geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği ve maddeleri
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin TBMM komisyonunda kabul edilmesiyle, öğretmen adaylarının göreve başlamadan önce eğitim almalarını amaçlayan Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasının yolu da açılmış oldu. KPSS puanıyla akademiye kabul edilecek öğretmen adaylarının tamamı, başarılı olmaları halinde görevlerine atanacak.
#ÖĞRETMENÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı son durum gelişmeleri ile takip ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yoğun gündem devam ederken, Öğretmenlik Meslek Kanunu için beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'e geldi. Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve Adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde gündemde yer alıyor. Meclis'te Öğretmenlik Kanun Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği ve maddeleri neler? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Meslek KanunuTürkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başladı.
#TbmmÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ile 38 maddelik kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu bu hafta Meclis'e geliyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek, maddeler Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, 30 Haziran 2024 Öğretmenlik Meslek Kanunu son durum gelişmeleri...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) Meclis'e geldi mi sorusu, kanun teklifi ile ilgili son durumu yakından takip edenler tarafından sorgulanıyor. Bayram tatilinin ardından Meclis yoğun gündemine kaldığı yerden devam ediyor. Yeni haftada Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Başkanlığına sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile kanunda bazı değişikliklere gidilecek. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi kapsayan kanun TBMM'den geçerek yürürlüğe girecek. Peki Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) Meclis'ten geçti mi, ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu