Yargıtayda görülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon"a bakan eski hakim ve savcıların yargılandığı davada sanıklar Hasan Hüseyin Özese, Fatih Mehmet Uslu ve Nihat Topal'a 22 yıl 6'şar ay, Hüsnü Çalmuk'a ise 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
#FETÖAK Partili 6 milletvekilinin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "İftira" suçundan soruşturma başlatılan eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi. İfadesinin ardından basın açıklaması yapan Çiçek, "Biz önergeye imza atan 6 vekil FETÖ'cü demiyoruz. Buradan başlayın soruşturmaya diyoruz" dedi.
#Dursun ÇiçekFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon" davasına bakan 8 eski hakim ve savcının, "suç uydurmak ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından yargılandığı davada firari sanıklar eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile eski savcı Mehmet Murat Dalkuş hakkında kırmızı bülten çıkarılması kararlaştırıldı.
#Haber"Ergenekon" davası kapsamında avukat Levent Göktaş'ın bürosunda hukuka aykırı arama yaptığı, tutuklanmasına ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiği gerekçesiyle 8 eski savcı ve hakim hakkında 9 yıldan 34 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, avukat Levent Göktaş "müşteki", eski hakim ve savcılar Ercan Şafak, Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ömer Diken, Sedat Sami Haşıloğlu ve Zekeriya Öz "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede "Şüphelilerin, mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak şekilde eylemlerde bulunup pek çok hukuk ihlalleri yaparak FETÖ'nün nihai amacına ulaşması doğrultusunda hareket ettikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.
#Ergenekon DavasıFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından "Ergenekon"a bakan 8 eski hakim ve savcının, "suç uydurma ve görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı davada, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin başkanlığını yapan eski hakim Hasan Hüseyin Özese'nin avukatının FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılandığı belirlendi. İlk derece mahkemesi sıfatıyla davayı gören Yargıtay 8. Ceza Dairesi, bu durumun ortaya çıkması üzerine Özese'nin avukatı Mücahit Kozan'ı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) "müdafilik görevinden yasaklama"ya ilişkin 151. maddesi uyarınca, bir yıl süreyle mevcut dava dosyasında avukatlık yapmaktan men etti.
#ErgenekonFETULLAHÇI Terör Örgütü(FETÖ)'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında açılan davada Aydınlı Grup Şirketleri ile ilgili bilirkişi ön raporu mahkemeye ulaştı. Raporda incelemeler sırasında tespit edilen e-posta yazışmasına da değinildi. "Hakim ve savcılara takım elbise" başlıklı mailde şirket çalışanı Esra Turan'ın 3 Nisan 2013 tarihinde Salih Güneş'e mail attığı, aynı mailin İlyas Kavurmacu ve Mehmet Ali Gün'e atıldığı, mailde hakim ve savcılar için takım elbiselerin hazırlanıp teslim edilmesi istendiği ifade edildi.
#FETÖMİT mensupları ile bir TIR sürücüsünü yasadışı dinlediği ve FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandıktan sonra ev hapsi verilerek tahliye olan eski Adana Terörle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Karabörk kayıplara karıştı. İstihbarat birimleri, Karabörk’ün yasadışı yollarla ABD’ye kaçtığı bilgisine ulaştı.
#Mehmet KarabörkErgenekon Davası'na bakan hakim ve savcıların yargılama aşamasında ihmal ve kusurlarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Davası'nın eski mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin de aralarında bulunduğu 8 eski hakim ve savcı hakkında “Görevi kötüye kullanma", “Görevi ihmal", "Hürriyeti tahdit", "Resmi belgede sahtecilik", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Bilişim Sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme" gibi suçlardan 3 yıl ile 600 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti. Davanın en eski hakimi Köksal Şengün hakkında ise kovuşturma yapılmaması istendi.
#ErgenekonHâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri tarafından Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi kumpas davalarında görev yapan 15 hâkim ve savcı hakkında ‘ölüme sebebiyet vermek’ten soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin ‘sahte CD’ler, taraflı haberler, gizli tanıkların beyanları delil kabul edilerek açılan davalarda, sanıklara yasal haklarını vermedikleri, görevi kötüye kullandıkları, masumiyet karinesini ihlal ettikleri’ vurgulandı.
#GazetehaberleriHÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Teftiş Kurulu, 274 sanıklı Ergenekon ana davasıyla ilgili şikâyetler üzerine 8 eski Ergenekon hâkim ve savcısıyla ilgili raporunda, ‘Ergenekon davası FETÖ’nün işi’ tespiti yaptı. 1300 sayfalık raporda, Ergenekon davasının Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emir ve talimatlarıyla yürütüldüğü savunuldu.
#Ergenekon DavasıDün akşam CNNTürk'te ekrana gelen FETÖ'nun kararttığı hayatlara ilişkin belgeselde çarpıcı anlar vardı. Ergenekon soruşturmasında yıllarca hapis yatan, tutukluyken oğlunu kaybeden Yarbay Mustafa Dönmez'den çok çarpıcı sözler geldi. Musatfa Dönmez, 22 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun ölümüyle ilgili büyük şüphesini gündeme getirdi. Yarbay Dönmez'e ait olduğu iddia edilen mühimmatın önceden başkalarınca gömüldüğünü gösteren görüntülerin oğlunda olduğu belirtiliyor.
#YarbayFetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ / PDY) tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Ergenekon Davası’nın Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in de üzerinde 1 dolarlık banknot bulunduğu ortaya çıktı.
#Ergenekon Savcısıİstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü, 2008’in eylül ayında bir iftar yemeği düzenledi. İTO’nun Kandilli Cemile Sultan Korusu’nda verilen iftar yemeğinin davetlileri, Beşiktaş’taki Özel Yetkili Mahkeme’de görev yapan hâkim ve savcılardı. Ergenekon soruşturmasını yürüten hâkim ve savcılar da o yemekteydi. İftar yemeğinde çekilen fotoğraflar, 1 yıl sonra, 2009 Ekim’inde ‘odatv’nin internet sitesinde yayınlandı. Büyük yankı uyandırdı. Hürriyet o gün iftar yemeğinde bulunan polis şeflerinin ve hâkim-savcıların şimdi nerede olduğunun yanıtını aradı. İşte cevabı:
#Fetöİrem Çiçek ile ilk 2011 yılında Ankara Seğmenler Parkı’nda buluştuk. Henüz 25 yaşında, hukuk diplomasını iki gün önce almış, genç ve güzel bir kadındı. Heyecanlıydı. Stajyer avukat olarak başladığı dava; yüzyılın davası ‘Ergenekon’ olacak ve Türkiye’ye babasının ‘suçsuz’ olduğunu anlatacaktı. Hiç kolay olmadı. Dursun Çiçek’in, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ başlıklı belgeyi imzaladığı iddia ediliyor, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyordu. Bundan beş yıl önce röportaj için buluştuğumuzda, telefonu, Woody Allen’ın ünlü filmi ‘Vicky Cristina Barcelona’nın müziğiyle çalan İrem Çiçek, bugüne kadar mahkeme salonlarında babasını savundu. Sonunda Ergenekon Davası, Yargıtay tarafından esastan bozuldu. Ona göre asıl her şey şimdi başlıyor.
#İrem Çiçek