Diyarbakır'ın en bilinen lezzetlerinden biri olan meftune yemeği etle, domates ve patlıcanla hazırlanıyor. Hafif mayhoş bir ekşiliği olan meftune akşam menülerinde doyurucu ve faydalı bir yemek olarak denenebilir. Peki, meftune nasıl yapılır? Diyarbakır meftune yemeği tarifi ve püf noktaları haberimizde...
#Meftune TarifiMeftune, Diyarbakır mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Patlıcan ve domates ile etin nefis uyumu olan bu yemeği çok seveceksiniz. Sumak ile de ayrı bir güzel olan meftuneyi dilerseniz sadece patlıcan ve kabaklı olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki meftune nasıl yapılır? İşte meftune malzemeleri ve yapılışı...
#MeftuneDiyarbakır gibi illerimizde kahvaltıda tüketilen ciğer şiş tarifi Masterchef ile birlikte sofralarıma konuk oluyor. Baharatlarıyla ve kuyruk yağıyla soğan eşliğinde pişirilen ciğer şiş evde de hazırlanabilir. Peki, Diyarbakır usulü ciğer şiş nasıl yapılır? İşte ciğer şiş tarifi ve malzemeleri...
#Ciğer Şiş Kebabıİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 11 Mayıs Pazartesi iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemMeftune, yöresel yemek severlerin her dönem tercihlerinin başında geliyor. Özellikle ekşi yemek severlerin karşı koyamayacağı bu lezzeti denemek isteyenler, meftune yemeği yaparken nelere dikkat etmeli? Meftune yemeği nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Bütün bu soruların cevapları detayları ile aşağıda…
#Meftune