Sütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarKar kalınlıkları ideale ulaştı, kayak merkezleri yükünü aldı. Şimdi beyaz zirvelerin tadını çıkarmanın tam zamanı. Ancak unutmayın, bu zorlu spor bolca kalori harcamak anlamına geliyor. Neyse ki hangi dağı seçerseniz seçin eteklerinde sizi bekleyen lezzet dolu bir şehir var. Kayak tutkunlarını mutlu edecek tüyolar burada.
#SeyahatSt. Petersburg, eski adıyla Leningrad, öyle güzel, öyle görkemli bir şehir ki her sokağında sanat edebiyat ve tarih sunuyor. Puşkin ve Dostoyevski’nin memleketinden başka bir şey beklenemezdi. Puşkin, Gogol, Çaykovski ve Dostoyevski gibi birçok ünlü yazar, besteci ya bu şehirde yaşamış ya da bu şehirde önemli anıları geçmiş. Dostoyevski’nin Suç ve Cezası, Gogol’un Palto’su, Andrei Bely’in Petersburg’u... Okuduğum bu romanlardan tanıdığım ve zihnimde defalarca canlandırdığım St. Petersburg’a yolum kış mevsiminde düştü. Bu sefer roman kahramanlarının peşinde hayali değil, canlı canlı gezdim şehri. İşte size St. Petersburg gezi rehberi…
#Petersburg GezisiRus pastası veya ballı pasta olarak da bilinen medovik, Rusya ve Doğu Avrupa’dan sonra ülkemizde de popüler bir lezzet halini aldı. Kat kat dilimlerin arasındaki nefis kremasıyla damaklarınızı şenlendirecek olan medovik, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilir ancak yapımı bir hayli meşakkat gerektirir. Peki, medovik nasıl yapılır?
#Medovik Pasta Nasılİstanbul’un koşturmacasından, gürültüsünden ve yoğunluğundan azda olsa uzaklaşıp kendinizle kalmak istiyorsanız bu haber tam da size göre. Kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz kitap kafeleri sizler için sıraladık. Bu hafta sonunu kendinize ayırıp sessizliğin tadını çıkarmaya ne dersiniz? İşte size kitap kafeler…
#Kitap Kafeler