Maymun çiçeği virüsü son dakika haberler ile takip ediliyor. DSÖ'nün acil durum ilan ettiği Maymun çiçeği virüsünün Türkiye'de görülüp görülmediği gündemde yer alıyor. Maymun Çiçeği hastalığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nün yapmış olduğu açıklama sonrası dikkatler, vakanın Türkiye'de görülüp görülmediğine çevrildi. Bulaş riskini farklı virüsle kontamine olmuş yüzeyler veya giysilerle temas yoluyla da sağladığı için dikkatli olunması gerekiyor. Peki, Maymun Çiçeği Türkiye'de görüldü mü? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? İşte, sosyal medyada gündeme gelen iddiaların ardından Kocaeli Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan önemli açıklama
#Maymun Çiçeği Türkiye'de Görüldü MüDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiOlası bir nükleer savaş durumunda Rusya Devlet Başkanı Putin'in binmesi için özel olarak tasarlanan 'Kıyamet Günü Uçağı'nda kaybolan 39 gizli parçanın bir taksi şoförü tarafından çalındığı iddia edildi ve 36 yaşındaki adama 4 yıl hapis cezası verdi. Taksi şoförü kendine komplo kurulduğunu iddia ederken Rus savcıların hikayesindeki boşluklar dikkat çekiyor.
#RUSYARus kamuflajı içerisindeki bir grup adamın Ukraynalı askeri hadım edip, kan donduran görüntüleri yayınlaması Kiev'de büyük öfkeye yol açtı. Araştırmacılar videonun büyük olasılıkla gerçek olduğunu belirtirken, Ukraynalı vekil Inna Sovsun 'Rusya bunun bedelini ödemeli' açıklamasında bulundu.
#RUSYADünya henüz koronavirüs salgınının etkilerini üzerinden atmamışken 13 ülkede eş zamanlı görülen maymun çiçeği virüsü (monkeypox), yeni bir pandemi endişesine neden oldu. Prof. Dr. İsmail Balık ile Prof. Dr. İftihar Köksal, bu yeni virüsle ilgili en merak edilenleri Hürriyet için yanıtladı...
#Maymun ÇiçeğiTürkiye’de pek çok konuda olduğu gibi çocuk kitapları konusunda da ciddi bir kirlilik var. Her önüne gelen kitap yazıyor, ama içerik ve dil konusuna yeteri kadar özen gösterilmiyor. Üstelik özgün bir eser üretmeye bile ihtiyaç hissedilmiyor, var olan kitapların içeriklerinden derleniyor “Ben de kitap yazdım, buyurun!” diye ortaya çıkılıyor. Oysaki çocuk edebiyatı bir deneme tahtası değildir. Çocukların zihnine giren her şey önemlidir. Bu, hep atlanıyor.
#Pumbaranlara Ne Oldu?Malezya’nın 13 eyaletinden biri Sabah. Borneo Adası’nın kuzeyinde, Güney Çin, Sulu ve Selebes denizleriyle çevrili. Ülkenin en yüksek üç dağı, dokuz milli parkıyla tam bir cennet. Okurumuz, Attila Atasoy gitti; eyaletteki etnik çeşitliliğe, bitki ve hayvan türü zenginliğine hayran kaldı, izlenimlerini yazdı.