Çanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikHepimizin de bilgili gibi mücver genellikle kabaktan yapılır. Ancak hem pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek hem de mücvere farklı bir alternatif getirecek Gelinim Mutfakta pırasa mücveri tarifini demeye ne dersiniz? İşte yapım aşamaları ile pırasa mücveri tarifi ve malzemeleri…
#Pırasa MücveriÜlkemizde yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlamışken tatil hayalleri de başladı. Ben de bugün biraz Akdeniz’e uzanalım ve Türkiye’de turizmin kalbinin attığı bölgelerin başında gelen Antalya yöremizin lezzetlerinden bahsedelim istiyorum.
#ANTALYAKalamar tava deniz mahsulü tutkunlarının yakından tanıdığı bir lezzet. Kalamar tava denildiğinde akla gelen bir diğer şey ise tarator sos oluyor. Birbirinin tamamlayıcısı olan kalamar tava ve tarator sosu evde de hazırlayıp ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Peki, kalamar tava ve tarator sos nasıl yapılır? İşte, kalamar tava ve tarator sos tarifi...
#Kalamar Tava