Pişi hafta sonu kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarının başında geliyor. Lezzeti ve doyurucu olmasıyla büyük küçük herkesin lezzetle tükettiği pişi, mayasız olarak da hazırlanabiliyor. Ancak bu lezzeti hazırlarken dikkat etmeniz gereken, kızarma yaparken yağı çok fazla kızdırmamak. Peki, pişi nasıl yapılır? İşte, kahvaltı sofralarınız için pratik pişi tarifi...
#Pişi Nasıl YapılırLokma Türkiye’nin farklı yörelerinde pişi, keçi ayağı, sirihta, kolaç gibi isimlerle de bilinen enfes bir mayalı hamur kızartması. Kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan, kandil günlerinde de yapılarak konu komşuya dağıtılan lokma, şerbetle bir araya getirildiğinde de benzersiz bir tatlıya dönüşüyor. Puf puf mayalı hamurun bol yağda kızartılmasıyla elde edilen lokmanın hamurunu siz de evde hazırlamak istiyorsanız, lokma hamuru tarifimize bir göz atmalısınız.
#Lokma Hamuru Nasıl YapılırKadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp Dağıtılır