Konya'nın Akören ilçesindeki May Barajı’nda kuraklık nedeniyle sular çekilince barajdaki balıklar öldü. Baraj kıyıları binlerce balık ölüsüyle kaplandı. Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, baraj ve ölü balıklardan örnekler aldı. İlk incelemelere göre, balık ölümlerinin dış etken kaynaklı olmadığı tespit edildi. Barajın bulunduğu Ahmediye Mahallesi'nin muhtarı Hayrettin Altın, “Baraj suları, bu yılki şiddetli kuraklık nedeniyle erken çekildi. Sudaki oksijen dengesizliği nedeniyle balıkların ölümüne her yıl rastlayabiliyoruz'' dedi.
#KonyaKonya'nın Akören ilçesindeki May Barajı’nda kuraklık nedeniyle sular çekilince barajdaki balıklar öldü. Baraj kıyıları binlerce balık ölüsüyle kaplandı. Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, baraj ve ölü balıklardan örnekler aldı. İlk incelemelere göre, balık ölümlerinin dış etken kaynaklı olmadığı tespit edildi. Barajın bulunduğu Ahmediye Mahallesi'nin muhtarı Hayrettin Altın, “Baraj suları, bu yılki şiddetli kuraklık nedeniyle erken çekildi. Sudaki oksijen dengesizliği nedeniyle balıkların ölümüne her yıl rastlayabiliyoruz'' dedi.
#KonyaKonya'nın Akören ilçesindeki May Barajı’nda yaşanan kuraklık ve sudaki oksijen miktarının düşüşü, barajdaki balıkların ölümüne neden oldu. Barajın kıyıları binlerce balık ölüsüyle kaplandı. Barajın bulunduğu Ahmediye Mahallesi'nin muhtarı Hayrettin Altın, “Baraj suları, bu yılki şiddetli kuraklık nedeniyle erken çekildi. Sudaki oksijen dengesizliği nedeniyle balıkların ölümüne her yıl rastlayabiliyoruz'' dedi.
#KonyaKonya'nın Çumra İlçesi'nde, birbirine yakın iki büyük çöküntünün nedeni araştırılıyor. İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki May Barajı'nın hemen yanında, birbirine 30 metre uzaklıkta iki çöküntü oldu. 50 metre genişliğinde 30 metre derinliğindeki her iki çöküntü ilçede merak konusu olurken, DSİ yetkilileri konuyla ilgili araştırma başlattı.
Türkiye günlerdir ormanlarımız kadar içimizi de yakan yangınlarla yatıp kalkıyor. Yangınlarla ilgili bilim insanları en büyük sorumluların başında küresel ısınma ve iklim değişikliğine işaret ediyor. Hava sıcaklığı ortalamalarındaki artışın orman yangını riskini kat kat artırdığıyla ilgili çalışmalar da mevcut. Ancak küresel ısınmanın tek olumsuz etkisi maalesef bu değil. Ortalama sıcaklıkların artması hayatımızı olduğu kadar tarihimizi de değiştiriyor. Son 60 yılda; Türkiye genelinde, toplam alanı Van Gölü’nün üç katı büyüklüğünde, 70'ten fazla göl kurudu. Onlarcası da kuruma tehlikesi ile karşı karşıya. Nasreddin Hoca'nın maya çaldığı Akşehir Gölü de Hermagios'un oğlu Amintas'ın at koşturduğu Beyşehir Gölü de coğrafya kitaplarından çıkıp, tarih kitaplarına doğru hızla ilerliyor... İşte vahim durumun tablosu...
#Kuruyan Göller