Türkçede yer alan bazı kelimeler çok kullanılsa da bazı kelimeler daha z kullanılmaktadır. Bunun nedeni kelimelerin genel olarak eş anlamlılarının kullanılmasından oluşmaktadır. Bu kelimelerden bir tanesi de buluş kelimesidir. Buluş ne demek? Buluş kelimesinin kaç tane eş anlamlı kelimesi vardır? Buluş kelimesinin eş anlamlıları ile nasıl cümle kurulur? Sizler için buluş kelimesinin eş anlamlarını ve örnek cümlelerini detayları ile derledik.
#TDKİnsanlık tarihi yazının bulunması ile bir kırılma noktası yaşamıştır. Mısır gibi uygarlıklarda ya da Çin gibi eski kültürlerde değişik materyaller üzerine ilk eserler yazılmaya başlanmıştır. İnsanların ortak kültürel ve dini mirası olan kutsal kitaplarda zamanla hayvan derisi ve benzer malzemelere yazılmakta iken kağıda yazılmıştır. Önceleri elle yazılarak çoğaltılan eserler, matbaanın buluşu ile daha seri ve daha çok sayıda basılır olmuştur. Bu bağlamda farklı kavram ve sözcükler de ortaya çıkmıştır. İşte ilgiyle okuyacağınız sahaf nedir, ne iş yapar, Türkiye'de kaç tane sahaflar çarşısı var, en büyük sahaf çarşıları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#EğitimGutenberg matbaayı icat ederek dünyada büyük değişimlere yol açtı. İlk başlarda hoş karşılanan bu icadın zamanla 'yıkıcı' gücü ortaya çıktı. Ama bu büyük buluşu yapan adam hak ettiği ilgiyi görebildi mi? Mezarının üstüne kaldırım döşenmesi birçok şeyi açıklıyor... Peki Gutenberg yaşadığı kentte ne kadar iz bıraktı?
#Okuma Tarzımızı Belirleyen KentMatbaanın tarihsel gelişimi incelendiğinde çok ilginç bulgularla karşılaşılmaktadır. İnsanlar bilginin çok daha hızlı iletilmesi bakımından birtakım metotlar araştırmışlardır. Bu yüzden matbaanın keşfi haberleşme tarihi bakımından oldukça mühimdir. Peki, haberleşme ağının gelişmesinde etkili olan matbaayı kim buldu ve icat etti? Matbaa ne zaman bulundu? İşte matbaa ile ilgili tüm ayrıntılar.
#Matbaayı Kim Buldu Ve İcat Etti?