Uzun zamandır düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri’ne bu yıl da 30’dan fazla ülkenin peyniri katıldı. En çok övgüyü İsviçre ve İtalya peynirleri alırken Türkiye’den hiçbir peynirin yine listede yer almaması dikkat çekti. 150’den fazla peynir çeşidine sahip olan ülkemiz neden uluslararası arenada peynirlerini ön plana çıkaramıyor? Mercek altına aldık...
#PeynirSalatalara ve yemeklere katmaktan büyük zevk almakla beraber, narenciyenin tatlıları bir üst aşamaya taşıdığına inanıyorum... Sütlü tatlılarda limonun sadece kabuğunu kullanmayı seviyorum; portakalıysa tarçınlı supangleye ve kahveli çikolata musa çok yakıştırıyorum. Bergamot ve turuncun da şekerlemesini yapınca öyle güzel oluyor ki...
#NarenciyeMascarpone peyniri, kökeni İtalya'ya dayanan bir peynir çeşididir. Özellikle tatlı yapımında kullanılan Mascarpone peyniri, diğer peynirlere göre daha yumuşak olması dolayısıyla tercih edilmektedir. Labne ile sıkça karşılaştırılan Mascarpone peyniri, daha az tuzlu ve daha fazla süt yağından oluşması dolayısıyla farklılık arz eder. Peki, Mascarpone peyniri nedir ve nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#Mascarponeİngiltere’nin başkenti Londra’da geçen hafta ‘Coffee Culture’ adında bir fuar yapıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 55 barista yani kahve barmeni hünerlerini sergiledi. Fuardaki yarışmalardan biri ‘Cezve ve İbrik’ adını taşıyordu. Yarışmaya katılanlar, pişirdikleri Türk kahvelerini teatral bir gösteriyle jüriye sundu. Türkiye’nin beşinci olduğu yarışmada jüri İngiltere’yi birinci seçti. Ancak İngilizler’in kahvecisi Ayşin Aydoğdu adında Londra’da yaşayan bir Türk kızıydı. Ayşin kahve yaparken Brezilyalı Amanda dansöz kıyafetiyle göbek attı