İçişleri Bakanlığı, valiliklere "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" genelgesi gönderdi. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. Kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz koronavirüs aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak. Yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek. Alışveriş merkezleri hafta içi 10.00-20.00 arasında faaliyet gösterebilecek, hafta sonları kapalı olacak.
#NormalleşmeMarketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar haricinde başka ürünlerin satılamayacağını duyuran İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili detayları genelge ile duyurdu. Genelgenin ilk yayımlanmasının ardından akıllarda soru işareti bırakan 'Sigara yasağı' hususunun da açıklığa kavuşturulduğu son bilgilendirmede, bu durumun yasak kapsamında yer almayacağı aktarıldı. Peki, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar nelerdir? İşte, marketlerle ilgili son genelge
#MarkeMobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlere getirilen satış yasağını desteklediklerini belirterek, "Ülke ve sektör olarak zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde böylesi bir karar alınması sektöre bir nebze olsun nefes aldıracaktır." ifadesini kullandı.
#MobisadAVM'lerin çalışma saatleri, kademeli normalleşmenin ikinci etabında güncellendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 1 Haziran tarihli genelgede tüm illerde uygulanan pazar günü sokağa çıkma yasağında alışveriş merkezlerinin kapalı olacağı bildirilirken, hafta içinde belirli saatlerde faaliyet göstereceği açıklanmıştı. Karara göre AVM'ler pazar günleri hariç diğer günlerde saat 07.00'da müşteri kabul edebilirken, salgınla mücadele tedbirlerine riayet edecek. Peki, AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte, milyonların merak ettiği hafta içi AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerinin detayları.
#AVMAVM'lerin çalışma saatleri, kademeli normalleşme tedbirleri ile gündemde yer alıyor. 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak olan kademeli normalleşme takvimi ile ilgili genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerini duyurdu. Tüm illerde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağında Alışveriş merkezlerinin kapalı olacağı bildirilirken, hafta içinde müşteri kabul edeceği açıklandı. AVM'ler hafta içi saat 20.00'a kadar hizmet verebilecek. Peki, AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte, milyonların merak ettiği hafta içi AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerinin detayları.
#AvmYeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı.
#Tam Kapanma7 Mayıs’tan itibaren marketlerde satışı yasaklanacak ürünlerle ilgili, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘Market Tedbirleri’ genelgesi gönderdi. Buna göre marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek.
#GazetehaberleriSon dönemde marketlerin sosyal amaçlı kullanılmaya başlandığını söyleyen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, "Pazar günü Ankara'da süpermarkete girdim. Baktım, insanlar içeride kum gibi. Diğer zamanlarda pazar günü o kadar kalabalık olmaz. Belli ki sosyal amaçla dolaşıyorlar" dedi. 'Ne zaman rahatlama yaşanır?' sorusuna da yanıt veren Akın, ''Mayıs ayının ortalarına doğru daha rahat döneme doğru geçeceğimizi tahmin ediyorum'' diye konuştu.
#Bilim KuruluTÜRK-İŞ, Mayıs ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını bin 349 TL, yoksulluk sınırını 4 bin 395 TL olarak hesapladı. Konfederasyon, gıda fiyatlarında bahar etkisi olmadığına işaret ederek, “Mutfak enflasyonunda aylık artış yüzde 1,18 ve son 12 aylık artış yüzde 16,56 oranında. Bir kişinin geçim maliyeti bin 644 TL.” tespitini yaptı.
#Türk-İş