Hiçbir çocuk “Annemin işi başından aşkın, babam çok yorgun” diye düşünmez, oyun ister. Eğer siz de onunla oyun oynamak yerine önüne oyuncakları yığıp televizyon karşısına geçiyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Hem ailece hem de arkadaşlarıyla oynadığı oyun, çocuğun gelişimi için çok önemli! “Ebeveynlik yolculuğunda oyun önemli bir basamaktır. Çocukla kurduğumuz iletişimdeki aracımız oyundur” diyen Pedagog Gözde Erdoğan ile ‘Hayat Oyunla Başlar’ serisinin yeni iki kitabını konuştuk.
#Gözde ErdoğanGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, bilim ve teknolojiye anlaşılır bir hal kazandırmak amacıyla çocuklar ve gençler için T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen “Bilim Gaziantep” projesi, hizmet vermeye başladı. Pandemi nedeniyle 24 Aralık 2020’den itibaren çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına bugüne kadar 900 öğrenci başvuru yaptı.
#GaziantepYeni yıl gelmeden çocuklar için 2018'in yılbaşı etkinliklerini sizler için derledik. Çocuklar bu etkinliklerde yılbaşı ağacı süsleyecek, yeni yıl paketleri tasarlayacak... Daha neler mi var? İlden ile değişen etkinliklerin içeriğini, yerini ve zamanını öğrenmek için sizi şöyle alalım.
#AralıkÇocukların okula giderken yaptığı en büyük yanlışlardan biri de okul çantasına tüm ders malzemelerini doldurmak. Ağırlaşan okul çantası sadece çocuğa fiziksel zarar vermiyor, onları okuldan da soğutabiliyor. Ağır çanta taşıyan çocukların bel, sırt ve boyun ağrıları ise erken yaşlarda başlıyor. Konuyu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öztürk ile konuştuk.
#Ömür KurtKısıtlı bir zamanda, bir konu üzerine alınan seminer, eğitim ve atölye programlarını kapsayan 'workshop' kelimesi hayatımıza gireli çok oldu. 'O kadar kısa sürede ne öğreneceğim ki' diyebilirsiniz. Ama workshop'ların ana fikri zaten bu: Kısa sürede, eğitim aldığınız alan üzerine yoğunlaşarak bir deneyim yaşamınızı sağlamak. Olmadı mı? Konuya bir de şu açıdan bakın: Bir-iki saatinizi ayırarak kesinlikle çok eğleneceksiniz...
Önce plaklar vardı, sonra kaset, ardından da CD’ler. Yeni teknoloji geldikçe bir önceki raflarda unutuldu, sonra birer ikişer elden çıkarıldı. Plaklar da, koleksiyonerleri dışında uzun süre pek çok kişi için sadece birer dekorasyon malzemesiydi. Sonra eski 45’likler modası başladı. Sadece eski kayıtlar değil, yeni albümlerin de plak versiyonları piyasaya çıktı.