Haftayı gastronomi kültürü açısından önemli isimlerle bir araya gelerek dolu dolu geçirdim. Cumartesi günleri Salt Galata’da Neo Lokal’in şefi Maksut Aşkar’ın inisiyatifiyle düzenlenen ‘Yeni Yerel Sohbetler’in 12’ncisinde Mehmet Gürs’le sohbet ettik. Tüm katılımcılarla kültür ve geleneklerimizin günümüz mutfaklarına yansımalarını ve geleceğe nasıl taşınabileceğini tartıştık.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığı dönemden beri enerjisine ve vizyonuna saygı duyduğum, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldik. Can Ünsal ve İsa Bal’la da meslekleriyle ilgili keyifli bir sohbet yaptık...
#Müge AkgünTÜRK gıda ihracatçıları, Japonya’ya ihracatlarını arttırmak için 8-11 Mart 2016 tarihlerinde Japonya’nın Chiba kentinde düzenlenen Foodex Japan 2016- 41. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na 40 firma ile çıkartma yaptı. Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi.
#Japonya- Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:- "Gastronomi kenti Gaziantep, geleneksel bulgur yemeklerini festivalle tüm dünyaya tanıtacak"- GTB Başkanı Tiryakioğlu:- "Şölen havasında geçecek olan festivalin gastronomi kenti Gaziantep'imizin yurt içi ve yurt dışı tanıtımına büyük katkı sunacağı umut ediyoruz"
TÜRKİYE’DEN 154 MARKANIN KATILACAĞI DUBAİ GULFOOD 2016’DA GAZİANTEPLİ 19 GIDA MARKASI YER ALACAK. 2016 YILINDA DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE FUARLARA KATILACAKLARINI İFADE EDEN GAİB KOORDİNATÖR BAŞKANI ABDULKADİR ÇIKMAZ “FUARLAR SADECE ÜRÜNLERİMİZİN PAZARLANDIĞI MECRALAR OLMAYIP AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’NİN DE TANITIMINA ÖNEMLİ DESTEK SAĞLAYAN ORGANİZASYONLARDIR. 2016 YILINDA DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE AÇILACAK OLAN FUARLARDA YERİMİZİ ALACAĞIZ” DEDİ
Türk gıda ürünleri dünyanın en büyük gıda ithalatçısı Amerika Birleşik Devletleri’nde görücüye çıktı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, New York Summer Fancy Food Fuarı’nda Türkiye’nin standının gelecek yıl 75 metrekare büyütüleceğini, ilave 8-10 firmanın daha katılımın sağlanacağını söyledi.