UNESCO tarafından Gastronomi kenti seçilen Gaziantep, Türk geleneksel yemeklerinin tanıtımına katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) öncülüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Gaziantep Üniversitesi tarafından Türkiye’de ilk defa ‘Bulgur Festivali’ düzenleniyor.
#GaziantepTürkiye'nin "milli yiyeceği" bulgurun ihracat kalemlerinde gözle görülür pay edinmeye başladığı ve geçen yıla göre ihracatının yüzde 5 arttığı bildirildi. Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Surur Aydın, yaptığı açıklamada, bulgurun pirince göre daha ucuz ve sağlıklı olduğunu söyledi.
#Makarna Bulgur Bakliyat Bitkisel Yağlar Tanıtım GrubuMAKARNA Bulgur Bakliyat Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu Başkanı Surur Aydın, Türkiye’nin milli yiyeceği olarak adlandırdığı ve pirince göre daha ucuz ve sağlıklı olduğunu ifade ettiği bulgurun tüm dünya sofralarında yer alması için çalıştıklarını söyledi. Son olarak Brezilya’ya gittiklerini anlatan Aydın, tanıtımını yaptıkları bulguru tüm dünyada mutfaklara sokarak pirincin tahtına oturtmayı hedeflediklerini kaydetti.
#PirinçTürkiye'nin en büyük ikinci ihracat pazarı olan Irak'ta alarm zilleri çalıyor. Bağdat ve güney illerine yapılan ihracat yolların kapalı olması nedeniyle bitme noktasına geldi. Şu anda ihraç ürünleri Zaho'daki depolarda bekletilirken ihracatçılar da büyük tedirginlik yaşıyor. Krizin uzaması durumunda 12 milyar dolarlık ihracat büyük bir darbe alabilir.
#Türkiye İhracatçılar MeclisiHaftayı gastronomi kültürü açısından önemli isimlerle bir araya gelerek dolu dolu geçirdim. Cumartesi günleri Salt Galata’da Neo Lokal’in şefi Maksut Aşkar’ın inisiyatifiyle düzenlenen ‘Yeni Yerel Sohbetler’in 12’ncisinde Mehmet Gürs’le sohbet ettik. Tüm katılımcılarla kültür ve geleneklerimizin günümüz mutfaklarına yansımalarını ve geleceğe nasıl taşınabileceğini tartıştık.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığı dönemden beri enerjisine ve vizyonuna saygı duyduğum, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya geldik. Can Ünsal ve İsa Bal’la da meslekleriyle ilgili keyifli bir sohbet yaptık...
#Müge AkgünTÜRK gıda ihracatçıları, Japonya’ya ihracatlarını arttırmak için 8-11 Mart 2016 tarihlerinde Japonya’nın Chiba kentinde düzenlenen Foodex Japan 2016- 41. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na 40 firma ile çıkartma yaptı. Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi.
#Japonya- Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin:- "Gastronomi kenti Gaziantep, geleneksel bulgur yemeklerini festivalle tüm dünyaya tanıtacak"- GTB Başkanı Tiryakioğlu:- "Şölen havasında geçecek olan festivalin gastronomi kenti Gaziantep'imizin yurt içi ve yurt dışı tanıtımına büyük katkı sunacağı umut ediyoruz"
TÜRKİYE’DEN 154 MARKANIN KATILACAĞI DUBAİ GULFOOD 2016’DA GAZİANTEPLİ 19 GIDA MARKASI YER ALACAK. 2016 YILINDA DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE FUARLARA KATILACAKLARINI İFADE EDEN GAİB KOORDİNATÖR BAŞKANI ABDULKADİR ÇIKMAZ “FUARLAR SADECE ÜRÜNLERİMİZİN PAZARLANDIĞI MECRALAR OLMAYIP AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’NİN DE TANITIMINA ÖNEMLİ DESTEK SAĞLAYAN ORGANİZASYONLARDIR. 2016 YILINDA DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE AÇILACAK OLAN FUARLARDA YERİMİZİ ALACAĞIZ” DEDİ