Son yıllarda kullanım alanı genişleyen ve ismini geniş bir kitleye duyuran maca kökü, görünüşü itibariyle turpa benzetiliyor. Halk arasında "Peru ginsengi" adıyla da bilinen maca kökü, toz halinde kullanılıyor. Peki, maca tozunun faydaları neler, tüketirken nelere dikkat etmeli?
#Maca KöküPeru Ginsengi adı olarak bilinen maca kökü dışarıdan bakıldığında şalgam veya turp köküne benzer. Maca kökleri; demir, potasyum, kalsiyum, iyot, magnezyum, lifler, proteinler, doğal şeker, çinko, B1, B12 gibi vitaminler ve yağ asitleri içerir. Maca kökü nedir? Maca kökü faydaları neler?
#Maca KöküDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#Veganlık