Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlerinden Geminid (İkizler) Gök Taşı Yağmuru, 13-14 Aralık'ta en yüksek sayıya ulaşıyor ve saatte 120 gök taşı görülebiliyor. Gök taşlarının atmosfere giriş hızları saniyede ortalama 35 kilometre olacak. Uzmanlar, Geminid Gök Taşı Yağmuru’nun çıplak gözle gece karanlığında, ışık yoğunluğunun az olduğu ve bulutsuz havada izlenebileceğini dile getirdi.
#Geminid Meteor YağmuruYılda 8 kez gerçekleşen ve halk arasında 'yıldız kayması' olarak adlandırılan Perseid gök taşı yağmuru, en yoğun 12 Ağustos gecesi yaşanacak. Gökyüzünde saatte 100 meteor görülebilecek. Meteorlar saniyede 59 kilometre hızla atmosfere girecek ve ateş topları gibi görünecek.
#Perseid Meteor YağmuruGökyüzünde görsel şölen sunacak olan ve halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru sürüyor. Perseid'in en yoğun görüldüğü gün ise bu yıl 12-13 Ağustos gecesi olacak.
#Yıldız KaymasıHalk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
#Meteor YağmuruGökbilimcilerin yılın en önemli olayları arasında gösterdiği ‘perseid meteor yağmuru’ sürüyor. Muhteşem bir görsel şölen sunan meteor yağmuru, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak. Saatte 100 civarında göktaşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometre dolaylarında olacak. 14 Temmuz’da başlayıp 1 Eylül’e kadar sürecek olan göktaşı yağmuru, yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle ışık kirliliğinin az olduğu yüksek rakımlı alanlarda daha rahat izlenecek.
#YıldızGök bilimcilerin, yılın en önemli olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmuru, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak. Saatte 100 civarında gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometre dolaylarında olacak. Perseid yağmuru sırasında 'ateş topları' denilen gök taşları da görülebilecek.
#AntalyaNormal bir doğa olayı olan Parçalı Ay Tutulması, 16 Temmuz gecesi gerçekleşecek. Tutulmayı izlemek isteyenler yada doğa olaylarına ilgisi olanlar, 'Ay Tutulması saat kaçta? Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?' sorularının cevabını internet üzerinden araştırmaya başladı. Ay tutulmasıyla beraber, kırmızıya bürünen ayın önüne gelen bulutlarla renkli görüntüler oluşturması bekleniyor. İşte, ay tutulmasıyla ilgili merak edilenler.
#Ay Tutulması2019’un ilk Ay tutulması için nefesler tutuldu. 2019 Gök Olayları Yıllığından yapılan derlemelere göre, 'Süper Kanlı Kurt Ay Tutulması' adı verilen görsel şölen ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. Peki, Ay tutulması tam olarak ne zaman gerçekleşecek, Türkiye'den izlenebilecek mi?
#Ay TutulmasıMeteor yağmurlarının kralı Geminid (ikizler) için sadece saatler kaldı. Doğa olayı tutkunları, 2017'nin son meteor yağmuru ile nefes kesen bir görsel şölene tanık olacak, 50'ye yakın 'yıldız kayması' görülebilecek. Asıl merak edilen konu ise her yıl en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilen Geminid (İkinler) yağmurunun saati! Yeterince karanlık alanlarda Türkiye saatiyle gece yarısından sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.İşte o bilgi ve detaylar!
#Meteor YağmuruAy Tutulması ne zaman gerçekleşecek sorularına yanıt arayan doğa olayı tutkunları, şubat ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen Ay Tutulması için bekleyişine devam ediyor. Dünya üzerinde birçok noktadan net bir şekilde görünebilecek olan tutulma, Türkiye'den de rahatlıkla izlenebilecek. Peki, 2017 Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek? İşte, detaylar
#Ay TutulmasıHalk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, 12-13 Ağustos tarihlerinde maksimum seviyeye ulaşacak. Gökyüzünde muhteşem bir manzara ortaya çıkaracak bu önemli gök olayı, ışık yoğunluğunun en az olduğu bölgelerde çıplak gözle rahatlıkla izlenebilecek.