leziz haberleri sayfasında leziz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3929 leziz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İşten eve gelirken dolapta çıkardığınız tavuk olduğunu düşünürken eve geldiğinizde aslında tavuğu dondurucudan çıkarmadığınızı fark ettiniz. İşte o zaman ne yapacağınızı bilemiyorsanız biz sizin için 6 farklı tavuk çözme yöntemi derledik. Zamanla tüm bu yöntemlerin hepsini deneyip en iyi sonuç aldığınızı seçebilirsiniz. O zaman tavuk çözme yöntemlerine geçelim…
#Leziz2012 yılında İstanbul’da açılan ilk restoranıyla hizmet vermeye başlayan Tavuk Dünyası büyüme grafiğini sürdürüyor. 2021’in ikinci çeyreğinde 10 yeni restoran açılışı gerçekleştiren Tavuk Dünyası, Türkiye’de 233 farklı noktada tüketiciyle buluşuyor. Tavuk Dünyası ayrıca Haziran ayında Kıbrıs’ın liman kenti Girne’de de bir restoran açtı.
#Tavuk DünyasıYemek yapmayı sevenlerin sağ kolu olan blender, mutfakta oldukça işi kolaylaştırıcı bir mutfak aleti. İçecekten, yiyeceğe birçok şey için kullanılan bu aleti düzgün şekilde temizleyemezseniz, bir sonraki kullanımda tatlar birbirine karışabilir. En iyi temizlik için size birkaç formül…
#BlenderKastamonu’nun dünyaca ünlü Coğrafi İşaretli ürünü olan, Covid-19 pandemisinin de düşmanı Taşköprü sarımsağı reçel haline getirildi. Keskin kokusu ve acımtırak bir tadı olduğu için herkesin tüketemediği Taşköprü sarımsağı, bağışıklık sistemini güçlendirsin diye artık reçel halinde tüketilecek.
#LezizUn, irmik ve şeker üçlüsüne bir de özel çikolata sosunu ekledik. Ortaya enfes, çikolata soslu revani çıktı. Peki, revani tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? Çikolata sosu nasıl yapılır? Revani tatlısı yaparken nelere dikkat edilmelidir? Çikolata soslu revani tatlısı nasıl yapılır? Bu soruların cevapları, bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Soslu Revani TatlısıYeni yılı birlikte karşılamak istediğimiz pek çok kişi vardır ama herkesle aynı anda program yapmanın imkânsızlığını da göz ardı edemeyiz. Böyle geniş ve birbirinden farklı arkadaş grupları için yılbaşı öncesi dönemde ‘erken yeni yıl partileri’ düzenlemek âdettendir. Bir hafta iş arkadaşlarıyla, birkaç gün sonra mezun gruplarıyla ya da tüm kuzenler buluşarak yapılacak büyük partiler için evde hızlıca hazırlanacak leziz ve şık sofralarda hindi gibi alışılmış ve görkemli tabaklar değil, şaşırtıcı ve pratik lezzetler olur. Bu tarz sofralarda sizi bir şef edasıyla gururlandıracak harika tarifler aldık.
#Yazgı PatarÖzel davetlerde, arkadaş toplantılarında, en lezzetli buluşmalarda kendine yer bulan peynir tahtası, stil sahibi bir sofra hazırlamak isteyenlerin favorisidir. Konu yılbaşı olunca farklı peynir çeşitlerinin buluştuğu peynir tahtası, uzun sürecek sohbetlerle yeni yıl kutlamasına eşlik eder. Şef Müge Ergül hangi peynirlerin hangi eşlikçilerle kullanılabileceğinden nasıl kesilmesi ve sunulması gerektiğine kadar öneriler verdi.
#Metro MarketMasterChef Beef Wellington tarifi, programla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bifteğin krepe sarılmasıyla servis edilen bu leziz yemek, İngiliz kökenli bir tarif. Ancak ülkemizde de menülerde sıklıkla kendine yer buluyor. Peki evde Beef Wellington nasıl yapılır, malzemeleri neler? Akşam sofrasında farklı bir şeyler denemek isterseniz, yapılışı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Beef Wellington TarifiFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanEvden çalışmanın birçok avantajı var belki ama bazen bilgisayarımızı alıp dışarı çıkmak ve farklı bir ortama girmek de istiyoruz. İşte bu noktada mis gibi kahve kokan, sakin kafeler imdadımıza yetişiyor. Jüri üyelerimiz üretkenliğimizi arttıracak, sosyalleşebileceğimiz ve içerek, yiyerek keyifle çalışabileceğimiz en iyi 10 mekânı listeledi.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizEdebiyat kimi yazarlar için sadece kelimelerden ibaret değil; aynı zamanda yollarla da örülü bir serüven. Bu yollar bazen gölgelerin arasında gizlenmiş büyük şehirlerin hikâyeleridir; bazen uzak diyarlarda dalgaların sesiyle uykuya dalmaktır. Yazarlar yaratıcılıklarını besleyen ve onları en derin düşüncelere götüren seyahatlerini anlattılar.
#Pınar TahirlerAniden gelen misafire ya da akşam yemeğinden sonra bastıran ‘bir tatlı olsa da yesek’ krizlerine deva olacak harika iki reçeteyle geldim bu hafta. Elinizin altındaki malzemelerle her an yapabileceğiniz bu tarifler kuplarda servis edildiği ve dolapta birkaç gün saklanabildiği için de çok pratik.
#KutLahana, salatalık, turşu, biber, domates ve daha fazlası... Çeşit çeşit turşular yaz kış demeden soframızda yemeklerin leziz birer yancısı olarak yer alıyor. Turşuları evde yapmak ise lezzeti ikiye katlıyor. Ev yapımı turşunun sağlık açısından birçok faydasının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Muhsin Konuk, "Ev yapımı turşunun sindirim sistemi üzerindeki en önemli etkisi; oldukça fazla miktarda lif içermesinden dolayı kabızlığı önleme özelliğidir" dedi ve ev yapımı turşu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Evde Turşu YapımıBalkabağı nefis turuncu rengi ve şekerli tadıyla sonbahar ve kış aylarında hem tezgâhları hem de sofraları süsleyen leziz bir sebze. Balkabağı tezgahlara düştüğünde bize sadece soğuk havaların gelmesini hatırlatmıyor. Bu sebze aynı zamanda besleyici bir güç merkezi olmasıyla da önce çıkıyor. İşte balkabağının sağlığa olan inanılmaz faydaları ve ondan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz…
#BalkabağıGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorMasterChef ıslak hamburger tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes domates sosu ve leziz köftesiyle bu hamburgeri evde de hazırlayabilirsiniz. Ancak bazı püf noktalarına dikkat etmekte fayda var. Eğer bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, ıslak hamburger tarifini bir şans verebilirsiniz. İşte ıslak hamburger yapımı ve püf noktaları... Şimdiden afiyet olsun...
#Islak Hamburgerİtalya’da ekonomi eğitim alan Osman Halit Şeneldir kendi deyişiyle ‘iyi yemeğe meraklı, amatör bir araştırmacı’. Yeni kitabı ‘İtalya’da Leziz Günler’i ister İtalya seyahatinizde rehber olarak kullanın, ister sayfalarını çevirerek koltuğunuzdan kalkmadan lezzet turu yapın.
#Osman Halit ŞeneldirMasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Kruvasan3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı Yıldırımu hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümKapya biberle turşu kurmaya ne dersiniz? Yağlı kırmızı biber turşusu, diğer turşuların aksine kıra sürede tüketime hazır hale geliyor. Mevsimin leziz biberleriyle hazırlayabileceğiniz bu nefis turşuyu her yemeğin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Kırmızı biber turşusu tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Kırmızı Biber TurşusuYaz aylarının vazgeçilmezleri kavun ve karpuzu sofralarımıza konuk etmek için artık vakit daraldı. Tezgâhları süsleyen son turfandalarla yapabileceğimiz hem serinleten hem de doyuran pek çok yemek mevcut. Şefler Altuğ Tezer ve Nur Aktı’dan kavunlu-karpuzlu ferahlatıcı ve leziz tarifler aldık.
#Karpuz