leziz haberleri sayfasında leziz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3964 leziz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İşten eve gelirken dolapta çıkardığınız tavuk olduğunu düşünürken eve geldiğinizde aslında tavuğu dondurucudan çıkarmadığınızı fark ettiniz. İşte o zaman ne yapacağınızı bilemiyorsanız biz sizin için 6 farklı tavuk çözme yöntemi derledik. Zamanla tüm bu yöntemlerin hepsini deneyip en iyi sonuç aldığınızı seçebilirsiniz. O zaman tavuk çözme yöntemlerine geçelim…
#Leziz2012 yılında İstanbul’da açılan ilk restoranıyla hizmet vermeye başlayan Tavuk Dünyası büyüme grafiğini sürdürüyor. 2021’in ikinci çeyreğinde 10 yeni restoran açılışı gerçekleştiren Tavuk Dünyası, Türkiye’de 233 farklı noktada tüketiciyle buluşuyor. Tavuk Dünyası ayrıca Haziran ayında Kıbrıs’ın liman kenti Girne’de de bir restoran açtı.
#Tavuk DünyasıYemek yapmayı sevenlerin sağ kolu olan blender, mutfakta oldukça işi kolaylaştırıcı bir mutfak aleti. İçecekten, yiyeceğe birçok şey için kullanılan bu aleti düzgün şekilde temizleyemezseniz, bir sonraki kullanımda tatlar birbirine karışabilir. En iyi temizlik için size birkaç formül…
#BlenderKastamonu’nun dünyaca ünlü Coğrafi İşaretli ürünü olan, Covid-19 pandemisinin de düşmanı Taşköprü sarımsağı reçel haline getirildi. Keskin kokusu ve acımtırak bir tadı olduğu için herkesin tüketemediği Taşköprü sarımsağı, bağışıklık sistemini güçlendirsin diye artık reçel halinde tüketilecek.
#LezizUn, irmik ve şeker üçlüsüne bir de özel çikolata sosunu ekledik. Ortaya enfes, çikolata soslu revani çıktı. Peki, revani tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? Çikolata sosu nasıl yapılır? Revani tatlısı yaparken nelere dikkat edilmelidir? Çikolata soslu revani tatlısı nasıl yapılır? Bu soruların cevapları, bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Soslu Revani TatlısıMüzik endüstrisi, sessiz ama çok etkili bir devrimin içinden geçiyor. Yapay zekânın üretici bir aktöre dönüştüğü bu yeni çağda, sadece melodiler değil üretim alışkanlıklarımız da yeniden yazılıyor. IFPI’ın (Uluslararası Fonografik Endüstrisi Federasyonu) 2025 Global Müzik Raporu, sektörün bu değişim karşısındaki reflekslerini ortaya koydu.
#Sinem VuralBu yıl 13’üncü kez düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”’nın en ‘leziz’ etkinliklerinden biri “Portakallı Lezzetler Yarışması” amatör ve profesyonel aşçıların büyük çekişmesine sahne oldu. 7’inci kez düzenlenen ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmaya 3 kategoride toplam 45 kişi katıldı.
#AdanaUnutulmaya yüz tutan şerbet ve hoşaflar ramazan vesilesiyle dönemsel olarak hatırlanıyor. İkisi de modern zamanların bize dayattığı şişelenmiş içeceklere göre çok daha leziz ve sağlıklı. Üstelik yapılışları da kolay. Ayrıca hepsini rafine şekersiz ve damak tadınıza göre değişik tat kombinasyonlarıyla hazırlayabilirsiniz.
#HoşafEtli-sebzeli pilavlar tek tabakta pratik bir ana yemek oluyor ayrıca gözümüzü, karnımızı doyuruyor ve bence ramazana da çok yakışıyor. Geçen haftaki Şanlıurfa ziyaretimde ilk kez tattığım üzlemeli pilavdan ilham aldım ve tek tabaklık tarifleri bir araya getirdim.
#PilavÖzellikle Avrupa’da yılın en büyüleyici zamanı Noel sezonu. Kış mevsiminin soğuk ama bir o kadar da masalsı atmosferi, şehirlerin sokaklarını bir ışıltıyla donatıyor. Hele Noel pazarları… Pırıl pırıl sokaklar, renkli çam ağaçları ve geleneksel süslemeler sadece Noel’in ruhunu yaşatmakla kalmıyor, geçmişle bugünün buluştuğu, eski gelenekleri anarak yeni anılar biriktirdiği eşsiz bir ortam da sunuyor.
#AvrupaGeçen yıl ülkemizde kış sporları açısından kısa ve verimsiz bir sezon yaşadık. Kar çok geç geldi ve o kadar az düştü ki maalesef kayak merkezleri de bundan olumsuz etkilendi. Fakat bu seneki tahminler geçen yılın aksini gösteriyor. Bu yıl bu güzelliği doyasıya yaşamak isteyenlere kayak tatili için ülkemizin en iyi merkezlerini ve konaklama alternatiflerini listeledim.
#Saffet Emre TonguçBundan tam 20 yıl önce balayı tatilimiz için Dubai’yi tercih etmiştik. Bu kez oğullarımız Eymen ve Emir’i de yanımıza alarak, hem 20’nci yıldönümümüzü başladığımız yerde kutlamak hem de onlara bu eğlence dolu destinasyonu yaşatmak istedik. Bu defa program ‘çocuk eğlencesi’ odaklıydı ve son derece güzel anılarla döndük. Bu yazıyı da sömestirde çocuklu bir Dubai planı yapanlara rehber olarak hazırladım.
#Sarp ÖZKARBal Türkiye’de kahvaltıların, tatlıların en vazgeçilmez ögelerinden biri. Bizler, kızarmış sıcacık tereyağlı ekmeklerden yoğurda hatta tatlıya kadar her şeyin üzerine bal gezdiren bir milletiz. Ülkemizin çok çeşitli yerlerinde de birbirinden farklı ve leziz ballar üretiliyor. Ancak her şeyde olduğu gibi balda da taklit ve tağşiş yapılabiliyor. Bazen ise ‘organik’ diye pazarlarda satılan ballar hileli çıkabiliyor.
#Balın FaydalarıSevdiklerimizle buluştuğumuz iftarlar, sadece bir yemek masası değil, aynı zamanda özenle seçilmiş tatların, geleneksel lezzetlerin ve ramazana özgü ikramların sunulduğu özel sofralar. Bu ayın ruhuna uygun hazırlıklar yapanlara fikir vermesi için jürimizden kendi ramazan alışverişi adreslerini istedik. Peynir-zeytinden pastırmaya, bakliyata sofranıza tat katacak bol önerili bir liste hazırladık.
#◊Pınar TahirlerÇay bir içecekten ötedir hayatımızda, kültürümüzde yeri ayrıdır; hüznümüze de, sevincimize de eşlik eder. Artık teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor çay sevenler. Çeşitli özellikleriyle hayatımızı kolaylaştıran, en iyi demi garanti eden çay makineleri süslüyor mutfaklarımızı. Jürimiz tasarım ve fonksiyon açısından en iyi çay makinelerini seçti.
#Pınar TAHİRLERKandillerde ne dağıtılır sorusu mübarek kandil gecelerinde sevdiklerine ikramlıklar hazırlamak isteyen ler tarafından merak ediliyor. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne dağıtılır? Kandilde neden kandil simidi dağıtılır? İşte, Kandillerde dağıtılacak ikramlıklar
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaSevgili lezzetsever dostlarım... Bu hafta hem kuzu eti hem mantar hem de arpa şehriye sevenleri bir araya getirecek bir tarifle geldim: Mantarlı kuzu et tava. Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olarak kabul edilen ve Ankara tava olarak da adlandırılan bu tat, özellikle başkentte kendine has bir üne sahip. Tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan bu tarif, o dönemlerde bayramlarda ve özel günlerde sıkça yapılırmış. Kuzu etinin mantar, yeşil biber, soğan ve sarımsak gibi sebzelerin harmanlanmasıyla hazırlanan bu yemek, saray mutfağının zengin yemek kültürünün bir parçası olarak günümüze kadar ulaşmış. Osmanlı mutfağından bize miras kalan bu lezzet, her ne kadar geleneksel tariflere sadık kalınarak yapılsa da sonzamanlarda modern mutfakların da ilgi odağı olmuş durumda.Öyle ki damak çatlatan bu lezzet, son yıllarda, birçok otel verestoranın menüsünde kendine yer bulmayı başardı bile.
#Kuzu EtiTürk mutfağının vazgeçilmez geleneklerinden biri ocakbaşı. Öyle bir gelenek ki sadece benzersiz lezzetleriyle damakları şenlendirmekle kalmaz; aynı zamanda atmosferi ve insanları bir araya getiren sıcaklığıyla da kalplere dokunur. En iyi ocakbaşı mekânlarını uzman jürimiz oyladı; İstanbul, Adana’nın tahtını yıktı ve ilk sıraya yerleşti.
#Pınar TahirlerMevsimin en sevilen meyvelerinden biri portakal. Keklerden salataya, balıktan sebzelere içine girdiği her şeye lezzet katar. Kabuğu bile tek başına yeter; ister reçelini yapın, ister kokusundan faydalanın. Şahane rengi de cabası... Biz de bu meyvenin doğal aromasıyla mutfağınızı şenlendirmeniz için şeflerden hem leziz hem sağlıklı portakallı tarifler aldık.
#Yazgı PatarÇokyönlülüğü, etkileyici derecede uzun raf ömrü ve ekonomik oluşuyla lahana, kış mutfaklarının başkahramanı. Ancak kimilerince sosyal medyada ‘en sevilmeyen sebze’ ilan edilmişliği de var. Yalnız yaşayanlar ve küçük aileler için bitirmek sorun olabiliyor. Bütün bu önyargıları bir kenara bırakın ve bu mütevazı sebzeyle yapılabilecek haşlama, soteleme, ızgara gibi birçok farklı yöntemden birkaçını hafta boyu değerlendirmeyi deneyin.
#LahanaHürriyet Lezzetli Hayat’ın Instagram sayfasında “Salep mi boza mı” diye sorduk. Oy veren takipçilerimizin yüzde 66’sı tercihini salepten yana kullandı. Hem lezzetiyle hem de sıcaklığıyla gönülleri fetheden bu geleneksel tat, özellikle kış aylarının vazgeçilmezi. Biz de gerçek salep tozu ve taze sütle hazırlanan klasik salebin en iyilerini uzman jürimizin önerileriyle derledik.
#Salep