Güncelleme Tarihi:
Servis: 6 kişilik
Malzemeler
• 4 adet patlıcan
• 2 adet domates
•1/2 kg. haşlanmış ve kabukları soyulmuş karides
• 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
• 1 su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Kızartmak için sıvı yağ
Pesto sos için:
• 1 paket taze fesleğen
• 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
• 2 diş sarımsak
• 1 çay bardağı parmesan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Tutam tuz ve karabiber
Yapılışı
Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin, üstlerine süt dökün ve bekletin. Daha sonra sütten çıkarıp kurulayın ve ısıtılmış sıvı yağda kızartın. Kızartılmış patlıcanları, düz bir zemin üzerinde iki patlıcana artı şekli vererek yerleştirin. Ortalarına önceden tuz ve karabiber serpilmiş karideslerden 2-3 adet yerleştirin. Üstlerine mozzarella peyniri serpin ve patlıcanları bohça gibi katlayın. Kat yerleri alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Üstlerine rendelenmiş domates, tuz, karabiber karışımı kovun. Son olarak, dolma fıstığı ve fesleğen yapraklarını serpin. Isıtılmış fırında 10 dakika tutun. Patlıcan bohçalarını pesto sosla birlikte servis yapın.
Pesto sos İçin: Malzemelerin hepsini robottan geçirin.