2014’te dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen ilk Türk Öğretmen Dilek Livaneli İngiltere’de ‘She Inspires Foundation’ isimli uluslararası bir vakıf tarafından düzenlenen ‘She Inspires Awards 2024’ yarışmasında ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülünü aldı.
#AVRUPADAN HABERManpower’ın araştırması Türkiye’de 2024’te yetenek açığının boyutlarını gösteriyor. Sanayiciler ise yetenek açığından en çok etkilenenler. Örnek projelerle soruna çözüm arıyorlar. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “Gençlere sanayiyi sevdirmek boynumunuz borcu” deyip yarışmalar düzenliyor. İSO Başkanı Bahçıvan ise 150 üye işinsanıyla meslek liselerine sahip çıktıklarını söylüyor. Görünen o ki 2024’te bu örnekler daha da artacak...
#İnsan KaynaklarıBirleşmiş Milletler, 31 Ekim'de İskoçya'da toplanacak COP26 zirvesinde felaketin eşiğinde olan dünyanın kurtuluşu için çözüm önerilerini masaya yatıracak. Dünya liderleri krize ilişkin çözüm önerilerini tartışa dursun, Z kuşağı somut ve yaratıcı çözümlerle bu alana ilişkin önemli mesafeler kat ediyor. Kendilerine kaos içinde bir dünya bırakıldığını düşünen gençler gördükleri manzara karşısında, 'Biz korkan bir nesiliz' diyerek endişelerini dile getiriyor. İşte, iklim krizine karşı mücadele eden ve somut çözümler geliştiren gençlerin mücadeleleri...
#Z KuşağıOnursal Başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Vakfı tarafından düzenlenen “2021 Global Teacher Prize” yarışmasında Türkiye’den iki öğretmen dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçildi.
#2021 Global Teacher PrizeMesleki kariyerinde hep ilklere imza atan Müjgân Çetin, şimdi de inovasyon yönetimi alanındaki tüm bilgi birikimini Bilim Kızı projesine adadı. Danışman, eğitimci Müjgan Çetin “İnovasyon ile Değer Katanlar” kitabının gelirini bağışladığı, “Bilim Kızı” projesi ile en büyük hayalinin Nobel Ödülü alacak kız çocuklarına yol açmak olduğunu söyledi ve “10 yıl sonra 100 bilim kızının yetişmesine olanak sağlayacağız. 1 Bilim Kızı’nın Nobel ödülü almasına tanıklık edeceğiz” dedi.
#BursaSALGIN teraziye benziyor. Kontrollü de olsa gevşeme başlayınca ekonomi canlanıyor, bir kefe ağır basıyor ama diğer kefe, yani vaka sayısı hemen artıyor. Bu bizde de böyle, Avrupa’da da öyle. Angela Merkel, “Mart sonuna kadar gevşetmeyelim. Dişimizi biraz daha sıkalım” dedi ama dinletemedi. Almanya’daki gazeteci dostumla konuşuyorum. Gevşeme ekonomiyi canlandırmış ama vaka sayıları artıyormuş. Mesela Avusturya da gevşetti ama orada da durum aynı. Avusturya Sağlık Bakanı mütemadiyen “Bir ayağım frende” diyor.
#YAZARCumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "2019 yılı itibariyle 25 bin kamu kurumu binasında sıfır atığa geçme hedefimizi iki ay önceden yakaladık. Vakıflarımız ardı ardına çok güzel projelerle sürece katkı veriyor" dedi.
#Emine ErdoğanMUSTAFA Kemal Atatürk, 12 Temmuz 1932’de Türk Dil Kurumu’nu (TDK) tüzel kişiliği olan bir dernek olarak kurmuş ve Dil Devrimi’ni başlatmıştır. TDK, Atatürk’ün öncülüğünde ilk Türk Dili Kurultayı’nı 26 Eylül 1932’de Dolmabahçe Sarayı’nda topladı, bilim ve sanat insanlarının yanı sıra yurdun her yerinden, her inanç ve kökenden yurttaşların da katıldığı kurultayda 26 Eylül, ‘Dil Bayramı’ olarak kabul edildi.
#YazarlarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan buradaki konuşmasında "ABD ile güvenli bölge kurulması için İki hafta içinde buradan bir sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanEğitimin Nobel’i olarak görülen ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nü bu yıl Kenya’dan Peter Tabichi kazandı. Aylık gelirinin yüzde 80’ini görev yaptığı köy okulundaki yoksul öğrencileri için harcayan Tabichi, 1 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu. Tabichi, ödülünü 24 Mart’ta Dubai’de düzenlenen törende Avustralyalı aktör Hugh Jackman’dan aldı.
#Peter Tabichi