Kozmetik ürünler kömür katranı, kurşun asetat, fenol, talk, silika gibi toksik, kanserojen ve hormonal etkiye neden olan maddeleri içermemelidir. Kozmetik ürün alırken bu maddelerin bulunmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ülker Gül, kozmetik ürün kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
#KozmetikKimse sürdüğü bir ruj nedeniyle erken menopoza gireceğini ya da kullandığı herhangi bir makyaj malzemesinin çocuk sahibi olmasını etkileyeceğini hatta kansere yakalanma riskini arttıracağını düşünmez. Ancak piyasada satılan birçok makyaj malzemesinden ve cilt bakım ürünlerinden vücudumuza kolaylıkla giren kimyasallar, beraberinde ciddi hastalıkları da getiriyor.
#ANKARAPlastiklerin zararları hakkında hemen herkesin bir fikri var. Özellikle kanserojen olduklarını biliyoruz. Peki ya 'obezojen' olduklarını daha önce duymuş muydunuz? Norveç’te yapılan yeni bir araştırma çok ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre oyuncaklar, bulaşık süngerleri ve şampuan şişeleri kilo alımına hatta obeziteye neden olabiliyor, ancak tehlike çok daha derin...
#PlastiklerKozmetik sektöründe bronz tenin yerini yeni bir furya aldı: Cilt beyazlatma. Ancak uzmanlar, “Cilt beyazlatma ya da ton eşitleme adıyla satılan bazı merdivenaltı ürünlerde yüksek oranda cıva var. Bu da kansere veya ağır metal zehirlenmesine neden olabiliyor” diye uyardı...
#Cilt BeyazlatmaUzmanlar, çevresel faktörler, stres, yorgunluk, vitamin ve mineral eksiklikleri, yetersiz beslenme, kullanılan bazı ilaçlar, genetik yatkınlık, saça uygulanan kozmetik ürünler, duygusal travmalar, tiroid bezi hastalıkları, ağır diyetler, ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi hormonal değişimlerin saç dökülmelerinin başlıca nedenleri arasında yer aldığını belirtirken, yemekten hemen sonra içilen çay ve kahvenin besinlerden alınan demirin emilimini bozduğu için saç dökülmesine yol açtığına dikkat çekti.
#SağlıkTürk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin, okul alışverişi öncesinde velilere uyarılarda bulunarak, "Çocuklarımızı kalitesiz ya da standart dışı ithal kırtasiye malzemelerindeki olası risklerden korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE markalı ürünleri tercih etmektir." ifadesini kullandı.
#TSESakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, popüler kültürün etkisiyle küçük yaşta makyaj yapıldığını belirterek, "Derinin gelişimi 17-18 yaşına kadar sürüyor. Özellikle küçük yaştaki kız çocuklarının derileri daha ince olduğu için makyaj emiliyor" dedi.