Kestane sonbahar ve kış aylarının en sevilen yemişlerindendir. Hem oldukça besleyici ve enerji verici hem de çok lezzetli olan kestane, soğuk günlerin keyfidir. Kestane eskiden mangalda ya da soba üzerinde pişirilirken günümüzde sobalı evlerin sayısının gittikçe azalmasıyla kestane pişirmek için de farklı yollar deneniyor. Sizin için kestanelerinizi evde hiç zorlanmadan pişirebileceğiniz, üstelik o eski kestane lezzetini de kolayca yakalayabileceğiniz teknikler hazırladık. İşte evde kestane pişirmenin kolay yolları…
#Evde Kestane Nasıl YapılırKış aylarının gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi kestane, sokaklarda ve evlerde yerini çoktan aldı. Birçok kişinin en sevdiği yemiş olan kestane, sıcacık bir atıştırmalıktan öte bir keyif. Eğer siz de “Ben kestanemi taze taze, sıcacıkken evimde keyifle yemek istiyorum” diyenlerdenseniz, bu bilgiler çok işinize yarayacak. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Nasıl PişirilirHavalar henüz çok fazla soğumadı ancak kış aylarının en sevilen atıştırmalığı kestane şimdiden sokakların köşelerindeki yerini aldı. Soğuk günlerde insanın hem elini hem de içini ısıtan enerji deposu kestaneyi evde yapıp gönül rahatlığıyla ve zevkle tüketmek de mümkün. Peki ama nasıl? Tavada, fırında ya da suda pişmiş kestane için size çeşit çeşit püf noktaları derledik. Tavada kestane nasıl yapılır? Fırında kestane nasıl pişirilir? Haşlama kestanenin püf noktaları nelerdir? Evde közde kestane nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz bütün kestane pişirme teknikleri…
#Evde Kestane Nasıl PişirilirKestane şişmanlatır mı? Haşlanınca mı kavrulunca mı yararlı? Kestanede yağ var mı? Hangi vitamin ve mineralleri barındırıyor? Vücudun hangi sistemlerini etkiliyor? Kalorisi düşük tarifler için neler gerekli? Bütün bu soruların cevabını ve kestaneli 3 fit tarifi Diyetisyen Emre Uzun verdi!
#KestaneBir yazıya alabileceğinden daha fazla mesaj ve ana fikir koymak huyumdur. Bu, aylardır yazmak istediğim bir yazı. Amaçları arasında çorba içerek dengeli beslenmek, kilo vermek, sindirim sistemini dinlendirmek, evde israfı önlemek ve Türk kültüründe yaygın çorba içme alışkanlığını kaybetmemek var.