Yurt dışına çıkmadan abonesi olduğu GSM şirketinden özel konuşma ve internet paketi alan tüketici, kota aşımı sebebiyle gelen 7 bin liralık faturayla sarsıldı. Mahkemenin yolunu tutan mağdur aboneye müjdeli haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek mahkeme, kota aşımını aboneye bildirmeyen GSM firmasını kusurlu buldu.
#Adana 1. Tüketici MahkemesiElektrik ve sudan sonra evlerin en önemli ihtiyaçlarının başında internet geliyor. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, televizyonlar ve hatta buzdolabı gibi beyaz eşyalar da evlerdeki modemlerle internete bağlanıyor. Durum böyle olunca internet hızı ve kapasitesine olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Bu da doğal olarak faturalarımızı yükseltiyor. Buradan yola çıkarak evlerdeki internet faturalarında tasarruf yapabilmek için bir rehber hazırladık.
#GazetehaberleriAkıllı telefonları "akıllı" hale getiren, bu telefonlar için geliştirilen uygulamalar elbette. Instagram, Facebook, Twitter, Whatsapp gibi uygulamaları yoğun olarak kullanıyor pek çoğumuz; ancak elbette uygulama mağazalarında sayıca çok daha fazlası var. Hepsi de birbirinden farklı rolleri üstleniyor.
#SpeedtestOkulların tatil olduğu dönemlerde; akıllı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların okul dönemine kıyasla daha çok kullanılması ve internet hizmeti için alınan paketlerin bitmesini takiben veri kullanımlarının farklı fiyatlardan ücretlendirildiğini unutan vatandaşlar şok faturalarla karışlaşabiliyor. Vatandaşların kabarık faturalarla karşılaşmaması için uyarılarda bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), muhtemel fatura şoklarının önlenmesi için alınabilecek tedbirleri sıraladı.
Meclis'in milletvekillerine sağladığı ücretsiz “telefon ve sms” kotasını aşan ve 18 bin liralık ek faturayı gören iki milletvekili, şaşkınlık geçirdi. Meclis Başkanlığı’na yapılan itirazda iki vekilin ücretsiz telefon konuşması kotasını, 18 bin lira aştığı ortaya çıktı. Bir AK Parti, bir CHP milletvekilinin yıllık telefon ve sms faturası kişi başı 42 bin lirayı aştı.
24 Şubat tarihinde lansmanı yapılan ve ayda 1 TL ücret ödeyerek yararlanılabilen Tivibu, internet üzerinden TV yayınlarını bilgisayarlara taşıyor. Böylece TV kartı kullanmaksızın kullanıcılar, internete bağlanarak TV yayınlarını takip edebiliyor. Ancak kotalı tarifesi olan kullanıcıların Tivibu'yu kullanırken dikkat etmesi gerekiyor; zira Tivibu ile ekrana gelen TV yayınları kota aşımı tehlikesini de beraberinde getiriyor.
Sabit hattın kullanılması zorunluluğunun kaldırılarak yalın ADSL’e geçilmesinde bir adım daha atıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kamuoyu görüşüne açtığı Yalın ADSL’de, Türk Telekom erişimi kullanacak olan servis sağlayıcıdan her bir port için kota fark etmeksizin 21,8 TL bağlantı ücreti ve 19,3 TL Yalın ADSL erişim ücreti alacak. Kullanmadığı halde telefon faturası ödemek zorunda kalan tüketicilerin, bu kez de servis sağlayıcılarının ADSL fiyatlarını yüksek tutması ile karşı karşıya kalması bekleniyor.