Paylaş
Uygulamalar telefon geliştiricileri için ciddi bir ekosistem. Apple'ın uygulama mağazasında her gün yüz binlerce uygulama telefonlara indiriliyor. Bazıları adını duyurmayı başarıyor ve milyonlara ulaşıyorken, bazı işe yarar uygulamalar ise kendini tanıtma şansı bulamayıp yok oluyor.
Şimdi isterseniz benim de kullandığım ve faydasını fazlasıyla gördüğüm uygulamalara şöyle bir göz atalım; ilginizi çekerse, herhangi bir ücret ödemeden de hemen deneme şansınız var nasılsa!
Wetransfer
Bu uygulama sayesinde ücretsiz olarak 10 GB'a kadar tüm dosyalarınızı internete yükleyebilir, yüklediğiniz adresi arkadaşlarınızın dosyaları indirmesi için paylaşabilirsiniz.
MHRS
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) isimli bu uygulama sayesinde telefonunuzdan hızlıca aile hekiminizden veya dilediğiniz bir hastaneden istediğiniz zaman diliminde randevu alabilirsiniz.
Free vpn proxy by VPN Master
Özellikle ülkemizde sık sık internet erişim sorunu yaşadığımız muhakkak. Facebook, YouTube, Twitter ve hatta Whatsapp'a bile zaman zaman erişim sorunu yaşıyoruz. Bu uygulamalara erişmenin en basit yolu ise iyi bir VPN aracı kullanmak. Telefonlarda üstelik ücretsiz olarak da indirebileceğiniz "Free vpn proxy by VPN Master" isimli uygulama kullanıcıların herhangi bir ücret ödemeden yurtdışında herhangi bir sunucuya bağlanarak uygulamalara erişebilmesini sağlıyor. Tek yapmanız gereken uygulamayı açtıktan sonra 'kalkan' simgesine dokunmak ve beklemek. Görüntüdeki dünya simgesi kask giymiş hale döndüğünde VPN'e bağlanmış oluyorsunuz. Uygulamanın hem iOS hem de Android sürümleri bulunuyor. Uygulama ücretsiz olduğundan yer yer karşınıza reklamlar çıkıyor.
Here WeGo
Here WeGo isimli harita uygulaması, Google Maps ve Apple Maps'in aksine kullanıcılara çok kullanışlı bir özellik sunuyor. Siz offline olsanız da yani internete bağlı olmasanız da haritayı önceden yükleme şansınız olduğu için internet bağlantısına muhtaç kalmadan haritada rahatça dolaşabiliyorsunuz. Özellikle yurtdışına sık sık çıkan ve harita ihtiyacı içinde olan kullanıcıların WiFi noktası bulduğunda Avrupa, ABD, İngiltere gibi ülke ülke ya da bölge bölge haritaları telefonlarına indirmesi ve roaming yapmadan bu haritalara offline olarak erişebilmesi mümkün.
Fitness Point
Fitness Point isimli uygulama özellikle spor yapmaya başlayacaklar için biçilmiş kaftan. Spora başlamayı yardım almadan başlamayı düşünüyor, ama tam olarak hangi noktadan başlayacağınızı bilmiyorsanız bu uygulamayı bir rehber gibi düşünebilirsiniz. Fitness Point ile karın, kol vb. tüm vücut hareketlerini nasıl yapmanız gerektiğini görüntü desteğiyle öğrenebilir, kendi programınızı yaparak size en uygun programı da oluşturabilirsiniz. Ücretsiz sürümü de bulunan uygulamayı indirdikten sonra özelliklerini daha geniş geniş kullanmak için ise cüzi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor.
Recontact: Istanbul
Recontact: Istanbul, bugüne kadar benzerine pek rastlamadığınız türden bir mobil oyun deneyimi sunuyor. İstanbul sokaklarında çekilen gizli kamera görüntüleri üzerinden ‘şüpheliyi’ bulmanızı bekleyen oyun, etkileyici müzik ve kurgusuyla dikkat çekiyor. Oyunda her biri Beyoğlu ve çevresinde çekilmiş 10 farklı görüntü için kullanıcılardan tarif edilen kriterlere uyan kişiyi bulmaları bekleniyor. Kullanıcılar şüphelinin kadrajda olduklarını düşündüğünde ekrana dokunuyor ve ‘zoom’ yaparak kadrajdaki bir kişiyi seçiyor. Oyunda yanıldığınız her 2 tercih için 60 saniye kadar beklemeniz gerekiyor, bu süreçte ekranda yazan cümle ise şu: ‘Çok fazla hata yaptınız, dikkatli davranmanız için biraz zamana ihtiyacınız var.’
Speedtest
Speedtest isimli uygulama, internet hızınızı anında öğrenebilmenizi sağlıyor. Bu şekilde evinizdeki WiFi'ını öğrenebileceğiniz gibi, 4.5G veya 3G üzerinden internete bağlanırken de yine hız ölçümü yapabiliyorsunuz. Ücretsiz olarak indirilebilen uygulamada özellikle hücresel veri kullanırken çok sık test yapmamanızda fayda var; zira yapılan her testte uygulama internet hızını ölçme işlemi sırasında kotanızı kullandığından kota aşımı sorunu yaşayabilirsiniz.
Paylaş