İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası’nda elektrik kesintisi programlarına yer veren BEDAŞ ve AYEDAŞ, 22 Şubat planlı elektrik kesintilerini yayımlandı. Kesintilerin olduğu ilçe ve mahallelerde ikamet eden vatandaşlar, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek sorusuna İstanbul elektrik kesintisi programından yanıt arıyor. Peki, elektrikler saat kaçta gelir? İşte, AYEDAŞ ve BEDAŞ 22 Şubat elektrik kesintisi bilgileri...
#Elektirik Ne Zaman Gelecekİstanbul'da yaşayan vatandaşlar bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin ne kadar süreceğini ve meydana gelen arızalar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Peki İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda elektrik kesintilerinde son durum nedir?
#Elektrik KesintisiTerörist başı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat öncesi, Diyarbakır’ın Kulp, Silvan, Hazro ve Lice ilçelerine bağlı 71 köy ve 105 mezrada, PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenecek operasyonlar nedeniyle Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
#DiyarbakırHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#BeyoğluKastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde görevli öğretim elemanları, 3 yıldır sürdürdükleri çalışmalar sonucunda ormanlara zarar veren böceklerin yakalanması ve haklarında bilgi edinmesini kolaylaştıran bir cihaz geliştirmiş.