YKS sınav sonuçları açıklandı. Bunun ardından Psikoloji taban puanları 2024 merak konusu oldu. Özel ve devlet kurumlarında psikoloji mezunlarının iş olanağı oldukça geniş olduğundan her yıl olduğu gibi bu senede en çok ilgi gören bölümlerden birisi olacak. Hayallerindeki fakültelerde ve şehirlerde eğitim almak isteyen öğrenciler, sınav sonuçları açıklanmadan tercih listelerini şimdiden hazırlamaya başladı. Psikoloji taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alan adaylar üniversiteleri ve bölümleri tercih edecek. Peki Psikoloji Taban puanları 2024 || Devlet ve Özel Üniversiteler Psikoloji Başarı Sıralamaları- YKS Psikoloji bölümü başarı sıralaması kaç, hangi üniversitelerde var? İşte, Psikoloji başarı sıralaması ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden biri de Psikoloji taban puanları 2023 oldu. İşte, Psikoloji bölümü tavan/ taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıYKS sınavı ile birlikte üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları merak konusu oldu. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. İşte, Psikoloji taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2022...
#Psikoloji Taban PuanlarıÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de 5-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Psikoloji taban puanları kaç? İşte Psikoloji taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Psikoloji Taban PuanlarıTürkiye üniversite sıralamaları geçtiğimiz Ekim ayında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan "URAP Araştırma Laboratuvarı" tarafından açıklandı. Sıralamada, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere farklı kriterler esas alındı. İşte, Türkiye üniversite sıralamaları 2021 hakkında detaylı bilgiler
#Türkiye Üniversite Sıralaması2021 YKS (AYT- TYT) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite adaylarının çeşitli sözel- sayısal bölümlerle ilgili taban puanları da araştırılmaya başlandı. Üniversite sınav sonuçları açıklanan adaylar puanlarına göre istedikleri üniversiteye yerleştirilmek için arayış içerisinde. Bu bölümlerin arasında en çok talep görenlerden biri olan 2021 Moleküler biyoloji ve genetik taban puanları ve başarı sıralamalarını paylaşıyoruz.
#Moleküler Biyoloji Ve Genetik Taban PuanlarıÇoğu gencin hayali iyi bir mühendis olmaktır. Her alanda mühendislikler olabilir. Günümüzde özellikle de endüstri mühendisliği bölümü yoğun ilgi görüyor. Endüstri mühendisliği nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?Michigan State Üniversitesi'ne giden üç öğrenci, çalışmalarını tamamlayarak döndü. Geçen yıl dört öğrencinin katıldığı ve bu yıl iki kez gerçekleştirilen program kapsamında, Michigan State Üniversitesi Tarım ve Doğal Kaynaklar Fakültesi laboratuvarları, seraları ve tarlalarında üniversitenin akademisyenlerinin danışmanlığında çalışmalarda bulunan 3’üncü sınıf öğrencileri Aybüke Büşra Özer, Şevval Buse Sarıman ve Yaren Acır, üç haftalık yoğun bir çalışma dönemi geçirdi.
#Konya Gıda Ve Tarım ÜniversitesiYÖK’ün, ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019’ raporuna göre, öğrenci başına harcama geçen yıla oranla yüzde 23.3 artarak 13 bin liraya ulaştı. 25 kurumda bu harcamanın 10 bin TL’nin altında olduğu vurgulanan raporda, bu durumun endişe yarattığı da belirtildi. Üniversitelerin reklama ayırdığı harcamadaki yüzde 13 artış da dikkat çekti. Vakıf üniversitelerinin toplam Ar-Ge harcaması 1.6 milyar liraya yaklaşırken, bunda dış kaynağın yüksek olduğu görüldü. 30 vakıf üniversitesi öz kaynağından Ar-Ge’ye bütçe ayırmazken, sekiz üniversite ise araştırmaya hiç para harcamadı.
#JyökGaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Handan İnci Elçi atandı. Beykent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Murat Ferman, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, MEF Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Muhammed Şahin'in ataması gerçekleştirildi. YÖK üyeliğine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu yeniden bu göreve getirildi. Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliklerine de atama yapıldı.
#Resmi GazeteÜniversite tercihleri 14 Ağustos’ta sona erecek. Öğrenciler, ‘Hangi bölümü tercih etmeliyim?’ diye düşünürken, üniversiteler de kimi uygulamalarıyla adayları çekmeye çalışıyor. Özellikle vakıf üniversiteleri arasında asgari ücretin üç katı burs veren de var, tüm öğrencilerini tam burslu alan da.
#GazetehaberleriYÖK, önemli bir çalışmaya imza attı. Raporun önemli ayrıntılarını arkadaşımız Esra Ülkar’ın yaptığı haberde okuyabilirsiniz. Bugüne kadar pek de açıklanması istenmeyen verilerin ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018’ başlıklı raporda yer alması sevindirici.
#Prof. Dr. Yekta SaraçYÖK’ün ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018’ raporuna göre, vakıf üniversitesi sayısı 76 oldu. En çok vakıf üniversitesi ise 47 kurumla İstanbul’da. Raporda kitap sayısı, burs oranları da yer aldı. Ayrıca öğrenci başına en fazla harcama yapan üniversiteyle en düşük olanın arasında yaklaşık 40 kat fark bulunduğu görüldü.
#Gazetehaberleri