MEB tarafından düzenlenen ve kodlama, geleceğin teknolojik sınıfları, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yapay zeka gibi konuların ele alınacağı ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ başladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğer teknoloji amaç haline gelirse ve bizim işimizin başlatıcı ögesi haline gelirse o zaman bir sorunumuz var demektir. Teknoloji, şekerin suyun içine sızdığı gibi bizim bütün süreçlerimize işler olarak yansırsa, o zaman biz teknolojiyle çok daha sağlıklı bir ilişki kurmuş oluruz" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıMEB tarafından düzenlenecek olan ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin dördüncüsü, 2-3 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek. Zirvede kodlama ve kod eğitimi, geleceğin teknolojik sınıfları, oyun tabanlı öğrenme ve oyunlaştırma, eğitimde mobil öğrenme, e-içerik geliştirme, üç boyutlu teknolojiler, eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı gibi konular ele alınacak
#Fatih ProjesiMicrosoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “Bulut bilişim kullanmayan şirketler 5 yıl sonra internetsiz şirketlerle eşdeğer olacak. Dünya ekonomisinin yüzde 25’i 2020’ye kadar dijital platformda dönecek. Siber saldırılara karşı çok bilinçsiziz. Bu konuda çalışma yapılmalı” dedi.
#Murat KansuEğitim kurumlarının dijitalleşmesi için çalışmalar yapan Microsoft, bu alandaki çözümlerini 30 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde anlattı. Minecraft Eğitim sürümü öğretmen demolarından Türkiye’de STEM eğitimine kadar birçok konunun ele alındığı panellerin yer aldığı zirve, Microsoft Genel Müdürü Murat Kansu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
#KodlamaAkademisyenler, uzmanlar, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 2 bin 500 katılımcı Ankara’da eğitim teknolojilerini konuşacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ kapsamında bir araya gelecek uzmanlar, ‘Kodlama, Kod Eğitimi’, ‘Geleceğin Teknolojik Sınıfları’, ‘Oyun Tabanlı Öğrenme, Eğitsel Oyun’, ‘Eğitimde Mobil Öğrenme’ gibi birçok konuyu tartışacak.
#FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesiİstanbul’da 1.400 kişi ile yapılan istihdam trendleri araştırmasına göre en çok işsizlik edebiyat ve güzel sanatlar mezunlarında görülüyor. Katılımcılara en çok hangi alanlarda istedikleri sorulduğunda girişimcilik ve yabancı dil eğitimi en çok istenilen alanlar. Araştırmadan çıkan ilginç sonuçlardan biri de eğitim seviyesinin düştükçe girişimcilik oranının artması.
#İstanbulAmerika İş Gücü İstatistik Bürosunun projeksiyonuna göre 2022’de bilgisayar ve matematik ile ilgili mesleklerde istihdam yüzde 18 artacak. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen yazılım mühendisliği ise birçok insana iş kapısı açacak. Bu sebeple kodlama eğitiminin yaşı 4’e kadar indi.
#Kodlama EğitimDijitalleşmenin en çok etkilediği alanlardan biri eğitim. Son yıllarda sayıları hızla artan dijital eğitim platformları, hem kullanıcıların istedikleri yerden eğitime ulaşabilmelerine, hem de eğitmenlere dünyanın öbür ucundaki insanlara ders vererek gelir elde etme olanağı veriyor. Artık dijital platformları kullanarak milyon dolarlar kazanan eğitmenler bulunuyor.
#Dijital EğitimMilli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 4-5 Kasım tarihinde Ankara’da “Eğitim Teknolojileri Zirvesi” düzenleyecek. Bu yıl ikincisi yapılacak etkinlikte, Türkiye’de eğitim teknolojileri alanındaki çalışmalar gündeme gelecek. Organizasyonun FATİH Projesi’ne bilimsel bir katkı sağlaması amaçlanıyor.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 4-5 Kasım günlerinde Ankara'da düzenlenecek uluslararası "Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2016" hazırlıklarına başladı. Zirvede eğitim teknolojileri alanındaki yenilikler masaya yatırılacak.
#MEBMaslak 42’deki Gama Gallery’de açılan kolektif sergi ‘Cansipârâne’de mozaik kelebek kanatları cinsiyet eşitliği ve şiddete direnişin sembolü olarak karşımıza çıkıyor. Bu yıl 8’inci kez düzenlenecek BASE’in amacıysa yeni mezun sanatçıları desteklemek ve onları sanat profesyonelleriyle buluşturmak. Arter’de devam eden Yasemin Özcan’ın ‘Islak Zemin’ başlıklı kişisel sergisi de miras, aktarım, hafıza, kentleşme ve modernleşme gibi kavramlara düşünsel ve mizahi bir yaklaşım sunuyor.
#SergiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, "Pazartesi, Çalışma Bakanlığı okullarda 30 bin ilave temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacak" dedi. Bakan Tekin, "Okul kayıt ücreti yasal değil. Bizim okullarımızda liselerimizde iki grup öğrencimiz var. birincisi sınavla yerleşen öğrenci, ikincisi adrese dayalı kayıt olan. Kayıt hakkı olan öğrenciyi kaydetmeme gibi bir durum yok" diye konuştu. Öte yandan Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması için Danıştay kararının beklendiğini açıkladı.
#MEBEylem için Türkiye'ye gelen bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin üst düzey sorumlularından ‘Haydar Ali Cuma' kod adlı terörist İmad Al-Halaf, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Suriye uyruklu teröristin, yurda yasadışı yollarla girdikten sonra Filistinli bir kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı anlaşıldı.
#İstanbulEylem için Türkiye'ye gelen bölücü terör örgütü PKK/PYD'nin üst düzey sorumlularından ‘Haydar Ali Cuma' kod adlı terörist İmad Al-Halaf, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Suriye uyruklu teröristin, yurda yasadışı yollarla girdikten sonra Filistinli bir kişi adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı anlaşıldı.
#İstanbulMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünün terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında yönelik İstanbul'da düzenlediği, "Halil" kod adlı Sadık Topaloğlu ile Mehmet Savaş'ın tutuklandığı operasyonun detaylarına ulaşıldı.
#MİT