Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları bugün açıklandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılım gösteren 3 milyondan fazla aday aldıkları puan doğrultusunda bir bölüme girmeye çalışacak. Adaylar “KKTC uyruklu üniversite ne demek?” sorusunun da cevabını merak ediyor. İşte detaylar…
#KKTC Uyruklu ÜniversiteTUS tercih tarihleri için geri sayım başladı. Ölçme Yerleştirme ve Seçme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 Eylül’de uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Gözler şimdi TUS tercih başvurularında. Peki, TUS tercihleri ne zaman başlıyor? İşte, ayrıntılar.
#TUSYaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümü, ülkemizde bir üniversitesi yer alan yeni bilinen bir bölümdür. Bu nedenle yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yaban Hayatı Ekolojisi Ve Yönetimi Bölümü Nedir?Yüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. Uzmanlar YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundular.. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#ÖsymÜniversite adayları, 7-14 Ağustos’ta doğru tercih yapmak için ter dökecek. ‘2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun son hali dün açıklandı. Son üç yıla ait başarı sırası verildi. ÖSYM, adayları verileri değerlendirirken sistemin değiştiğini unutmamaları konusunda uyardı. ‘Sürprizli’ bir dönemin yaşanabileceğini söyleyen uzmanlar ise, öğrencilere tercih sıralamalarını geniş tutmalarını öneriyor.
#Üniversite2016-2017 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim ücretlerinin belirlenmesine dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, DGS ile lisans eğitimi alacaklar ve Suriyeli öğrencilerle birlikte diğer ülkelerden kabul edilecek öğrencilerin ücret ödeme bilgileri yer alıyor.
#MEBÖSYM verilerine göre bu yıl 1 milyon 239 bin 800 aday üniversite tercihi yaptı. Yapılan yerleştirme sonucunda yaklaşık 39 bin boş kontenjan kaldı. Okul türleri değerlendirildiğinde en çok Anadolu lisesi mezunu adayların üniversiteli olduğu görülüyor.
#AdayYükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, TC uyruklu olup yurt dışında eğitim gören adayların üniversitelere sınavsız kabul edilmesine dair bir düzenleme bulunmadığı ifade edilerek, “Bu adaylar, yurt dışından yükseköğrenim görmeye gelecek diğer adaylar gibi üniversitelerin 'belirlenen kontenjanlarına' başvuru yapacak ve yine üniversitelerin belirlediği 'başvuru şartları' dikkate alınarak üniversiteler tarafından değerlendirilecektir” denildi.