Dünya BBG evine döndü: ABD ile dış temsilcilikleri arasındaki gizli yazışmaları yayınlayarak üne kavuşan WikiLeaks’in patronu Julian Assange bu sefer de “Casusluk Dosyası”nı açtı. Assange, Batılı ülkelerin tüm dünyaya ihraç ettiği “kitlesel gözetleme sistemleri” yüzünden yerkürenin tam bir “Biri Bizi Gözetliyor” evine döndüğünü söyledi ve ekledi: Telefonunuz varsa öpülüyorsunuz “Yayınladığımız belgelerin ortaya koyduğu tablo bir Hollywood filmine benziyor. Ancak Batı istihbaratına çalışan şirketlerin yarattığı kitlesel dinleme sistemleri tamamen gerçek. Eğer cep telefonunuz varsa, e-mail adresi kullanıyorsanız o zaman öpülüyorsunuz demektir.” Assange belgelerden bazılarının Arap ülkelerindeki yağmalardan çıktığını belirtti
Son birkaç yıldır gündemi ciddi şekilde meşgul eden yapay zekâ teknolojilerinin potansiyel riskleri hakkında birçok uyarı yapıldı. Son olarak Britanya Yapay Zekâ Güvenlik Zirvesi’nde aralarında Çin ve ABD’nin de olduğu 28 ülke deklarasyon imzaladı. Bu metin yapay zekâ teknolojilerinin yarattığı risklerin, doğası gereği uluslararası nitelikte olduğunu vurguluyor.
#Yapay Zekâİnsanların yüzyıllardır kullandığı ve hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olan kağıt, teknolojik gelişmelerin ilerlemesi ve dijital kayıtların önem kazanmasına rağmen halen en çok tercih edilen materyallerden biridir. İlk kez M.Ö 2'nci yüzyılda kullanıldığı düşünülen kağıdın kim tarafından ne zaman ve nasıl icat edildiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki kağıdı kim buldu? Kağıt kaç yılına icat edildi?
#KağıtAvrupa Birliği'nin varlığına tehdit olarak gördüğü ve engellemek için Türkiye ile anlaşmaya vardığı kitlesel göçe karşı Ege'de Sahil Güvenlik yetersiz kalınca Deniz Kuvvetleri de devreye girdi. Donanma şimdi karakol gemileri, deniz karakol uçakları, helikopterler ve keşif gözetleme sistemleriyle Ege'de göçmen devriyesinde. Öte yandan NATO gemileri de Ege'de göçmen teknesi arıyor.
#DonanmaAmerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, "alternatif bir Noel mesajı" vererek, "Mahremiyet bizim kim olduğumuzu, kim olmak istediğimizi tanımlar. Bugünkü tartışmalar bizi çevreleyen teknolojiye ve onu düzenleyen hükümete ne kadar güvenebileceğimizi belirleyecek" dedi.