Mardin usulü içli köfte kitel tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Haşlama ya da kızartma şeklinde hazırlanabilen Mardin usulü içli köfte kitel baharatları ile eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Kitel adını bulgurun çeşidinden alıyor. Bu bulgur türü özellikle Doğu , Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde tercih ediliyor. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, Mardin usulü içli köfte kitel tarifi ve malzemeleri...
#Kitel Tarifiİçli köfteye benzer bir tarif olan kitel, ekranların ilgiyle takip edilen yarışması MAsterChef ile gündeme geldi. Kitel de bulgurla yapılıyor olsa da şekli ve malzemelerindeki farklılıklarla aslında içli köfteden ayrı bir lezzet. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, MasterChef kitel tarifi, yapımı ve malzemeleri.
#KitelEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıTürk mutfağının en lezzetli ve meşakkatli yemeklerinden biri olan içli köftenin pek çok çeşidi var, kitel raha da bunlardan biri. Peki, Süryani mutfağının özel yemeklerinden kitel raha nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla kitel raha tarifi
#Kitel Raha Nasıl Yapılır