1 Eylül 2019 tarihinde vizenin kaldırılmasıyla, seyahat için tercih edilebilirliği artan kardeş ülke Azerbaycan’a, 10 Aralık 2020 tarihinden itibaren kimlikle girebileceğinizi biliyor muydunuz? Artık pasaporta gerek kalmadan ister karayolu (Gürcistan üzerinden) isterseniz de havayolu ile Azerbaycan’a kolayca gidebilirsiniz. Peki Azerbaycan’a gidip ne yapabiliriz, nereleri gezebiliriz derseniz de işte size Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de mutlaka görülmesi gereken 20 yer.
#BaküAzerbaycan'da dünyanın ilk ve tek minyatür müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor. 66 ülkeden kitapların sergilendiği müzede, girişler ücretsiz. Müzenin en değerli parçalarından biriyse 7. yüzyıla ait el yazması Kur'an–ı Kerim… İşte sadece 7,5 cm'den küçük kitapların minyatür olarak kabul edildiği müze...
#Seyahatİki örnekle başlayayım…Haydar Aliyev Havalimanı’ndan Bakü’ye giriş yapıyorsunuz. Pasaport kontrolünde “Diğer ülke” vatandaşları için ayrılan bölümde beklerken bir görevli elinizdeki pasaportu görerek sizi uyarıyor; “Siz Türksünüz, bu ülke sizin. İstediğiniz bankodan geçebilirsiniz” diyor… Ya da gittiğiniz bir restoranda size yemek servisi yapan garson başını öne eğip biraz da utangaç bir ses tonuyla, “Biz sizi çok seviyoruz” diyor...
#AzerbaycanSadece doğanın değil, bir yandan da kültür-sanat etkinliklerinin coştuğu ilkbahar mevsimindeyiz. Beyazperdede terzi dükkânındaki bir grup kadının sevinçlerine, hüzünlerine ortak olacağız. Tiyatro sahnesinde anneliğin kutsallığını sorgulayacağız, insanlığın kayıtsızlığına absürt bir pencereden bakacağız. Kitap raflarında Haldun Taner’den Aristoteles’e ustaların eserleri okurlarla buluşacak. İstanbul Modern ve Pera Müzesi’nde de dikkat çekici sergiler var. Bahar konserleri renkli ve umut yüklü. Tamino ve Kings of Convenience unutulmaz performanslara imza atacaklardan ikisi. Açık havadaysa Alaçatı Ot Festivali’nden Picnic&Gathering’e, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na baharın tadını çıkarabileceğimiz birçok etkinlik gerçekleşecek.
#Ece AltıkulaçYüksek mimar Serkan Ennaç’ın yazdığı, İstanbul’un mimari zenginliğine odaklanan ‘41 Kere İstanbul’ adlı kitap okurla buluştu. Her biri kentin kimliğine katkı sunan 100 sembol bina bu çalışmada görülebilir. ‘Türkiye Mimarisi’ adlı sosyal medya hesabıyla tanıdığımız Ennaç’la yeni kitabını ve kentin mimarisini konuştuk.
#İstanbulHayatını dönüştüren, kendinden çoğalıp etrafına ilham olan, arkeoloji, sanat, sanat tarihi, moda gibi bir çok konuyu derinlemesine inceleyip 10 kitap çıkaran; kalitesiyle, duruşuyla, zekası ve samimiyeti ile İzmir’in örnek yazarlarından olan Raşel Rakella Asal ile Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Ben okudum size de tavsiye ederim: Kitapları o kadar dolu ki bitirdiğinizde bir çok kitabı bitirmiş gibi oluyorsunuz. Modadan sanata tadı damağınızda kalacak bir röportaj, keyifli okumalar…
#Sponsorlu İçerikHayatını dönüştüren, kendinden çoğalıp etrafına ilham olan, arkeoloji, sanat, sanat tarihi, moda gibi bir çok konuyu derinlemesine inceleyip 10 kitap çıkaran; kalitesiyle, duruşuyla, zekası ve samimiyeti ile İzmir’in örnek yazarlarından olan Raşel Rakella Asal ile Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Ben okudum size de tavsiye ederim: Kitapları o kadar dolu ki bitirdiğinizde bir çok kitabı bitirmiş gibi oluyorsunuz. Modadan sanata tadı damağınızda kalacak bir röportaj, keyifli okumalar…
#1