Sürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveÖzellikle mevsim geçişlerinde hazımsızlık yaşamak ve şişkin hissetmek oldukça doğal. Bu noktada kendinize hazırlayacağınız detoks içecekleri ile sindirim sisteminizi güçlendirebilir, şişkinlik hissinden kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda bu içecekler içinde yer alan mevsimin taze sebze ve meyveleri cildinizin ışıldamasına da yardımcı olur. İşte detoks içeceklerinizin ya da içme suyunuzun içine ekleyeceğiniz meyve ve sebzeler.
#Sponsorlu İçerikKışın cildimizi sağlıklı tutmak için ne yapmalıyız? Soğuk, kuru hava, sert rüzgarlar esmeye başladığında cildi korumak, bahara sağlıkla erdirmek daha zor olur. Cilt doğal nemini kaybederse kurur, pul pul dökülmeye başlar ve bu belirtiler kontrol altına alınmazsa cilt hastalıklarına zemin oluşturabilir.
#EstetikTürk mutfağında çokça tüketilen bazı besinlerin özellikle sağlığa faydaları ile de ön plana çıktıkları görülmektedir. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen turp ve turpun yararları da merak konusu olmakta ve araştırılmaktadır. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız siyah turpun faydaları, siyah turpun neye iyi geldiği ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Yıllardır hastalıklara karşı kullanılan sinameki otu, dünyanın en faydalı bitkilerinden biridir. Anavatanı Afrika olan sinameki otu, ülkemizde daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Sinameki otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, en çok nerede bulunur, hangi mevsimde vardır, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Sinameki OtuDoğal yollarla kendiliğinden yetişen çalba otu, faydalı bitki türlerinden biridir. Halk arasında şalba otu olarak tanınan bitki türünün ana vatanı Avrupa'dır. Ülkemizin belli bölgelerinde yetişen çalba otunun sadece Türkiye'de 200'den fazla türü bulunuyor. Çalba otu nedir, nasıl kullanılır, yetiştirmek mümkün müdür, hangi mevsimlerde olur, faydaları neler gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Çalba OtuSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerManolya çiçeği; oldukça hoş bir kokusu olan, yaprakları ve oval görünümlü kaba bir çiçek türüdür. Manolya çiçeği; tür şeklinde iki çeşit şeklinde gruplandırılmaktadır. Manolya çiçeği; her mevsim rengini koruyan ender bitkilerin içerisinde yerini alır. Peki manolya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Manolya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Manolya ÇiçeğiÖzellikle dünyanın en büyük canlı topluluğu olarak da bilinen bal mantarı, bulunduğu bölge itibariyle kilometrelerce bir alanı kaplayabiliyor. Bugün en çok bilinen önemli mantar türleri içerisinde yer alır. Peki bal mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Bal mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Bal Mantarı NedirBahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte ıhlamurlar ne zaman çiçek açacağı ile merak konusu olmaya başladı. Haziran ayı itibariyle tam anlamıyla çiçek açmaya başlayan ıhlamurlar, belirli periyodlarla toplanır. Soğuk algınlığı gibi pek çok hususta destekleyici besin olan ıhlamur, sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için önerilen bitki çaylarındandır. Peki, ıhlamur ne zaman toplanır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#IhlamurCovid 19 salgını nedeniyle bağışıklık sistemini güçlü tutma kaygısı insanlarda haklı olarak bir endişeye sebebiyet vermektedir. Covid 19 tedavisinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sınırlı olması ve aşı çalışmalarında bazı firmalar sona gelse de henüz bu konuda devam eden uzun bir sürecin varlığı endişeleri artırmaktadır.. Kış mevsimi ile birlikte Covid 19 ve mevsimsel hastalıkların artışı da bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin takviyelerinin kullanımını gündeme getiriyor. Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) D vitamini takviyesini bağışıklık sistemini güçlendirdiği için öneriyor.
#D Vitamini NedirÇocuk giyiminde rengarenk, cicili biçili kıyafetlere aldanıp kumaş cinsini göz ardı ediyoruz. Oysa çocukların sağlığı için ‘cilt dostu kumaş tercihi’ son derece önemli. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Ko
#Çocuk Kıyafetleriİlerleyen yaşla birlikte, cildimizin elastikiyetini sağlayan kollajen, yağ dokusu ile nem tutma kapasitesi azalıyor. Bunun sonucunda da ciltte kırışıklar, sarkma, mat görünüm ve lekeler gibi problemler gelişmeye başlıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilüfer Tüysüz cildin erken yaşlanmasına neden olan 10 hatalı alışkanlıkları anlattı, önemli önerilerde ve uyarılarda bulundu.
#Cilt BakımıSoğuk algınlığından, saç sağlığına kadar birçok faydası olan ıhlamur, özellikle kış aylarında en çok tüketilen bitkiler arasında yer alıyor. Kış aylarının vazgeçilmez bitkisi olarak bilinen ıhlamurun ağaçtan ne zaman toplandığını merak eden vatandaşlar konu hakkında bilgi edinmek için araştırma yapıyor. Öte yandan ıhlamurun nasıl kurutulacağı da merak ediliyor. Peki, ıhlamur ne zaman toplanır? Ihlamur nasıl kurutulur?
#Ihlamur Ne Zaman Toplanır?Kış mevsiminin en büyük handikaplarından biri de ayak sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkilerdir. Gün boyu kalın çorap ve botların içinde kalan ayaklar, nefes alamadığı gibi şişme ve cilt kuruluğu gibi problemlerle yüzleşmek zorunda kalıyor. Üstelik tırnak batması, nasır ve topuk çatlağı oluşumunu tetikleyen kış mevsiminde ayak sağlığımız için dikkat etmemiz gereken unsurlar çok daha fazla önem kazanıyor. Ayak sağlığına dair detayları ve dikkat edilmesi gereken unsurları,Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak anlatıyor.
#AyakkabıKış mevsiminde, cilt rahatsızlıkları daha sık görülür. Bu aylarda rüzgâr ve soğuk hava etkisi ile hassaslaşan cildimizde kuruluk, kızarıklık, çatlamaya bağlı cilt sorunları oluşur. Kışın gerek koruyucu kremler gerekse sağlıklı giysi ve doğal beslenme ile canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabiliriz. Peki, başka nelere dikkat etmek gerekiyor? Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, anlatıyor.
#BAYERKış mevsiminde, cilt rahatsızlıkları daha sık görülür. Bu aylarda rüzgâr ve soğuk hava etkisi ile hassaslaşan cildimizde kuruluk, kızarıklık, çatlamaya bağlı cilt sorunları oluşur. Kışın gerek koruyucu kremler gerekse sağlıklı giysi ve doğal beslenme ile canlı ve sağlıklı bir cilde kavuşabiliriz. Peki, ama nasıl? Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, kış aylarında cilt kurumasının önüne geçmek için öneriler sundu.
#BAYER