Öğrencilere kırtasiye yardımı başvuru ekranı, okulların açılmasına kısa süre kala velilerin odaklandığı konulardan oldu. MEB takvimine göre bu sene 2024 2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül tarihinde başlayacak. Çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için kırtasiye alışverişi yapacak olan vatandaşlar, eğitim ve öğretim yardımı olarak da bilinen kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunun yanıtına yoğunlaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından farklı ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere yapılan kırtasiye yardımı ödemeleri, gerekli koşulları taşıyan vatandaşlara sağlanıyor. Eğitim öğretim yardımı yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine ödeniyor. Peki, Öğrencilere kırtasiye yardımı başvurusu ne zaman, nereden yapılır? İşte, eğitim öğretim yardımı e-Devlet başvuru ekranı ve ayrıntılar.
#Kırtasiye Yardımı Başvuru EkranıAntalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, öğrencilerin kırtasiye alışverişi listesinde bulunan tahta kalemlerinin bazılarının zehirli olduğunu söyledi. Bayrak, "Bu ürün okul listesinde bulunuyor. Tahtaya yazı yazarken de çantasında taşırken de sürekli temas halinde. Zincir markette satılan bu kalem, zehirli bir kalem. Üzerinde de yazıyor" dedi.
#AntalyaOkulların açılış günü yaklaşıyor. Yeni eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken özellikle liseye yeni başlayacak öğrenciler ve ortaokul öğrencileri kırtasiye alışverişinde bazı detayları merak ediyor. Bunlardan biri de defterlerin nasıl olması gerektiği konusu. Sözel ve sayısal derslerde yazım ve not alma teknikleri farklılık gösteriyor. Peki biyoloji defteri kareli mi, çizgili mi olur? Biyoloji defteri nasıl olmalı? İşte ayrıntılar...
#Biyoloji DefteriOkulların açılmasına, ilk ders zilinin çalmasına çok kısa bir süre kaldı. Kırtasiye alışverişi öğrenciler için işin en eğlenceli kısımlarından. Bütçeyi sarsmayacak, velileri zorlamayacak okul alışverişi adreslerini jürimize sorduk. 10 tanesini sıraladık.
#OkulTatil bitti, eylül geldi. Şimdi okul zamanı. Veliler giysi, kitap ve kırtasiye alışverişi için hazırlığa başladı. Bu hafta 13 yaşındaki Bilge’nin annesi, ekipten arkadaşım Gülay Barbaros Altan’la alışverişi daha uyguna yapabilmenin yollarını ve tutumlu olmak yerine tutumlu çocuk yetiştirmenin önemini konuştuk.
#OkulOkulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye alışverişi başladı. Özellikle liseye yeni başlayacak 9. sınıflar defter alırken bazı konulara hassasiyet gösteriyor. Biyoloji, Fizik, Kimya, Coğrafya, Tarih defteri kareli mi olur, çizgili mi? sorusu da bu bağlamda merak ediliyor. Sözel dersler ile sayısal dersler arasında bazı farklılıklar, yazım teknikleri ve çizimler olabiliyor. İşte defter alacakların dikkat etmesi gereken hususlar…
#Biyoloji DefteriOkulların açılmasıyla birlikte, çocuklarıyla kırtasiye alışverişi yapıp çektikleri videoları sosyal medyada paylaşan fenomen annelerin sayısı arttı. Çocuklarını reklam unsuru olarak kullanan annelerin aldığı ücretler dudak uçuklatırken, psikologlardan da önemli uyarılar geldi.
#Sosyal MedyaOkulların açılmasıyla birlikte çıkılan kırtasiye alışverişi çocuklar ve gençler için her zaman heyecan verici. Anne ve babalar içinse bu alışverişten bütçelerini sarsmadan çıkmak çoğu zaman daha önemli. Biz de hem çeşitliliği fazla olan hem de hesaplı ürünlerin alınabileceği kırtasiye adreslerini uzmanlarımıza sorduk.
#En İyi 10 Kırtasiye AdresiKitap okuma zevkini lezzetli yiyecekler, mis kokulu kahveler ve sıra dışı dekorasyonla bir araya getiren kitap-kafeler, şehrin karmaşasından uzaklaştırıp bambaşka dünyalara götürüyor insanı. Sonbaharla birlikte soğuyan havalar nedeniyle iç mekânlarda daha çok vakit geçirdiğimiz bugünlerde kitabımız ve kahvemizle baş başa kalabileceğimiz en iyi 10 adresi jürimize sorduk!
#KafeTokat Erbaa’da geçen yıl 31 Aralık’ta, lise öğrencisi Büşra Hanife Konyar (17) kırtasiye alışverişi yaptıktan sonra eve dönerken yol ortasında aniden yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan genç kızın başına mermi isabet ettiği ortaya çıktı. 6 gün yoğun bakım tedavisi gören Konyar kurtarılamadı.
#GazetehaberleriEğlenirken eğlendiren bitirim gitti; yerine asık yüzlü, etrafıyla gergin, hatta neredeyse insandan rahatsız olan bir orta yaşlı geldi. Medyasıyla, sosyal medyasıyla, sosyal iklimiyle Türkiye böyle bir yer işte. Ne dersiniz? Yedik mi koca Cem Yılmaz’ı?
#Cem YılmazÇocuklu ailelerin gündemi yaz tatilinden okul hayatına dönüyor. Okulların açılma sürecinde okula kayıt ve kıyafet-kırtasiye alışverişi telaşında olan ailelerin akıllarındaki en önemli konu yine çocukların başarılı bir eğitim dönemi geçirmesi oluyor. Çocuk-Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Leyla Alkaş, yeni eğitim dönemine iyi bir başlangıç için ailelere önerilerde bulundu.
#Okula AdaptasyonOkulların açılmasına az bir süre kala Ticaret Bakanlığı tarafından kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetlerinin satıldığı iş yerlerinde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde vatandaşlara özellikle ürünlerin üzerinde bulunan "CE" işareti hakkında bilgiler verilerek, merdiven altı ürün alınmaması konusunda uyarı yapıldı.
#Kırtasiye2019-2020 Eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, velilerden önce kırtasiyeler okul hazırlıklarına başladı. Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, velileri kırtasiye alışverişi konusunda uyardı. Kırtasiye alışverişinde mutlaka güvenli markaların ve denetime tabii tutulan ürünlerin tercih edilmesini tavsiye eden Bayrak, ucuz ürünlerde kullanılan kimyasalların göz başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olduğunu söyledi. Özellikle kalitesiz, ucuza alınan defterlerdeki boyanın göz sağlığına zarar verdiğini kaydeden Mehmet Bayrak, "Çocukların eline boya bulaşıyor. Ellini ağzına, gözüne süren çocuklar bu şekilde boya kimyasallarına maruz kalıyor. Bu durum körlüğe ve cilt kanserine kadar sağlık sorunlarına yol açıyor" dedi.
#Kırtasiye ÜrünleriTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Okul alışverişi yapacak velilerimizin, üreticisi belli olmayan, merdiven altı olarak tabir edilen ve CE işareti bulunmayan ürünlere karşı dikkatli olmaları önem taşıyor. 2011 yılında kırtasiye ürünlerindeki aykırılık oranı yüzde 53 iken, denetimlerle 2018 yılında bu oran yüzde 3'e düşmüştür" açıklamasında bulundu.
#Ticaret Bakanı Ruhsar PekcanTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde Türkiye genelinde kırtasiye ve ofis malzemeleri denetimlerine hız verdiklerini belirterek, okul alışverişi yapan tüketicileri ürün satın alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı.
#Ticaret Bakanı Ruhsar PekcanYeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kaldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen 17 Eylül’de ders başı yapacak. Aileler de yavaş yavaş okul alışverişine başladı. Çocuğunu özel anaokuluna gönderen bir ailenin cebinden 650 TL’ye varan kırtasiye masrafı çıkabilir.
#Kırtasiye