Rengi kadar sağlığa faydaları ile de sofralarımızı süsleyen bu sebze, özellikle turu olarak ya da salatalarda tüketiliyor. Yüzde 87’si su, yüzde 8’i karbonhidrat, yüzde 2-3’ü liften oluşan sağlık deposu pancarın faydalarını Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük anlatıyor.
#Kırmızı PancarTurşulama işlemi ile pancarın tazeliği korunduğu ve içindeki vitaminler de saklandığı için tüketilmesi önerilir. Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kilo vermeye de yardımcı olduğu için diyetlerde önerilen bir besindir. Ayrıca kan basıncını düzenler ve kemiklerin de korunmasını sağlar. Kırmızı pancar turşusunun faydaları ve neye iyi geldiği hakkında ayrıntıları derledik.
Bir besini diğerinden daha değerli yapan sadece vitamin ve mineral içeriği değil. Sağlığınız söz konusu olduğunda meyve, sebze ve bakliyat grubu yiyeceklerdeki bazı antioksidan maddeler vitamin ve minerallerden çok daha etkili. Gelin bu renkli ve keyifli dünyaya biraz daha yakından göz atalım