İzmir'in yöresel lezzetlerinden, 1500’lü yıllarda padişahların sofralarından eksik etmediği ’Kirde kebabı’, Kurban Bayramında özel sofra kurmayı düşünenlerin tercihi oluyor. Kentin tanınan mutfak şeflerinden Aygün Aras, kirde kebabının hem kuzu, hem de dana etiyle yapılabileceğini söyledi.
#KirdeOsmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş özel yemeklerden biri olan kirde kebabı son zamanlarda sıklıkla aranan tariflerden biri. İnternet aramalarında oldukça popüler olan yemeği kadınlar, kirde kebabı nasıl yapılır diye merak ediyor. Peki oldukça doyurucu ve lezzetli kirde kebabı nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, buyurun kirde kebabı tarifi ve malzemelerini paylaşıyoruz.
#Kirde KebabıKahvaltı masalarının en sevilen lezzetlerinden krep, son yıllarda öğlen ve akşam yemeği sofralarında da kullanılıyor. İçerisine sebze, tavuk, mantar konularak şık sunumlar, ara sıcak tabakları oluşturan kreplerle hep şık hem de doyurucu tabaklar hazırlanıyor. Peki, beğendili krem sarma nasıl yapılır?
#Krep Nasıl Yapılır